fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Film “Sheikh Jackson” naišao na velike kritike u Francuskoj jer vrijeđa muslimane

Autor: dnevno.ba

Netflix je naišao na osude sada već bivših pretplatnika iz Francuske koji su pozvali na bojkot popularnog servisa za gledanje filmova i serija nakon što je emitovao film "Sheikh Jackson", koji korisnici društvenih mreža smatraju uvrjedljivim za islam i muslimane.

Hashtag #BoycottNetflix proširio se Twitterom u Francuskoj, a stotine ljudi pozvalo je druge korisnike da se odjave s popularnog američkog servisa, javlja EuroNews. Međutim, mnogi korisnici se ne slažu da Netflix treba bojkotovati.

Ono što je uznemirilo francuske korisnike Netflixa jeste scena iz egipatskog filma “Sheikh Jackson” iz 2017. godine, u kojoj se prikazuje uznemiravanje imama tokom namaza u džamiji, i to popularnom plesnom koreografijom Majkla Džeksona.

Mnogi korisnici Twittera ocijenili su da ova scena pokazuje “masovno nepoštovanje” prema muslimanima, te su je nazvali šokantnom. Ipak, drugi korisnici smatraju kako je film samo humorističan.

– Ovo je samo bojkot humorističnih filmova. Ne smeta nikome kada se zbijaju šale o katoličkim sveštenicima – napisao je jedan korisnik Twittera.

Film reditelja Amr Salama govori o egipatskom šeiku koji je kao tinejdžer bio opsjednut Majklom Džeksonom (Michael Jackson). Vijest o smrti kralja popa pretvara njegov život u pravu krizu. Film “Sheikh Jackson” više nije dostupan na Netflix France, dok se iz američkog servisa još nisu oglasili ovim povodom.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});