FINSKA OTVARA GRANICE SKORO SVIMA Čak i Talijani mogu preko granice, ali državljani BiH ne

Autor: dnevno.ba

U okviru ublažavanja mjera uvedenih protiv širenja koronavirusa, Finska je ponovno otvorila svoje granice za 17 zemalja, Bosna i Hercegovina nije među njima.

Tako će umjesto Hrvata ići građani iz Njemačke, Grčke i Italije, Nizozemske, Belgije, Austrije, Malte, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Lihtenštajna, Švicarske, Cipra, Irske, Andore, San Marina i Vatikana.

Kako stoji na stranici finske vlade, nova odluka stupa na snagu u ponedjeljak 13. srpnja.

Podsjetimo, Finska je već 15. lipnja ukinula kontrole za putnike iz Norveške, Danske, Islanda, Estonije, Latvije i Litve, a tjedan dana poslije toga izdala je novi popis na kojem se tada nalazila i Hrvatska. Ona to sada pak više nije.

Finske vlasti za dva tjedna će ponovno razmotriti stanje, te utvrditi mogu li neke zemlje biti dodane na popis, te trebaju li neke s njega biti izuzete. Važno je i istaknuti kako za posjetitelje koji u Finsku mogu vrijedi jedno pravilo, a to je da u dva tjedna imaju najviše osam slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika.

“Ljudi koji dolaze iz zemalja koje su još podložne unutarnjim ili vanjskim graničnim kontrolama, kao što je Švedska, morat će ići u samoizolaciju”, zaključili su iz finske Vlade.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI