fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: 5. Dječiji sajam najbolji je do sada

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - 5. Dječiji sajam, koji se od petka do nedjelje održavao u sarajevskoj Skenderiji, još jednom je opravdao epitet najzabavnijeg, najraznovrsnijeg i najposjećenijeg sajma u Bosni i Hercegovini. Gotovo 30.000 djece i roditelja iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tešnja, Tuzle, Foče, Maglaja, Brčkog, Viteza i drugih gradova naše zemlje, posjetilo je ovogodišnji sajam, te uživalo u mnogobrojnim sadržajima, posebno kreiranim povodom proslave petog rođendana Dječijeg sajma. Razna iznenađenja i pokloni, besplatno klizanje, crtanje, ples s maskotama, degustacije, druženje sa službama od javnog značaja, sajamski popusti i sportski i festivalski sadržaji, potvrdili su da organizatori sajma, firma Makako i udruženje Moderno društvo, rade odličnu stvar.

Ponosna sam jer smo petu godinu za redom zabilježili posjećenost koja je oborila sve rekorde. Od strane posjetitelja i izlagača, te sudionika u sprotskom i festivalskom programu sajma, dobili smo same pohvale za organizaciju, izgled sajma i njegov sadržaj.

Drugi dan po završetku sajma i dalje nam stižu pohvale i zahvale sa svih strana što nam je najveći poticaj za dalje i najbolji pokazatelj da radimo divnu stvar. Iskoristila bi priliku da se zahvalim svima koji su posjetili sajam, sudjelovali u programu sajma, te našim sponzorima i partneri koji su se posebno potrudili ponuditi odlične zabavne i edukativne sadržaje mališanima, te je na svakom štandu bilo nešto zanimljivo i privlačno. Zahvalu upućujem Ministarstvu kulture i sporta, Gradu Sarajevu, Općini Centar i Novi grad, MUP-u KS, Turističkoj zajednici, Javnoj vatrogasnoj brigadi, te onima bez kojih sajam ne bismo mogli zamisiti, Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva. Veliko hvala generalnom sponzoru sajma, Dukat zdrava navika i partneru Sunnyland, jer smo zajednički omogućili mališanima besplatno klizanje, te medijma koji su ispratili događaj” – rekla je Maja Kojundžić, direktorica Dječijeg sajma.

U festivalskom programu sajma nastupilo je do sada najviše mališana, njih preko 1400, a posljednji dan sajma, organizator je u suradnji s najpoznatijim slastičarem u Bosni i Hercegovini, Arminom Jašarijem iznenadio posjetioce rođendanskom tortom od metar i pol. Poznati hor Princes krofne zajedno s mnogobrojnom publikom i više od 15 maskota, te malom rajom otpjevao rođendansku pjesmu Dječijem sajmu, sa željom da se vidimo i naredne godine.


Sa sigurnošću možemo reći da je Dječiji sajam kroz pet godina održavanja postao prepoznatljiv brend, ali i simbol glavnog grada, jer je više od sajma. On je svjetlo koje iz godinu u godinu obasja sva srca i izmami najviše osmijeha, a sa sigurnošću možemo reći da se već sada s nestrpljenjem čeka iduće druženje zakazano za 15 – 17. studenog 2019. godine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});