fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Čapljina i Čapljinci ne zaboravljaju Vukovar

Autor: Dnevno.ba

ČAPLJINA - Povodom obilježavanja 28. obljetnice pada herojskog grada Vukovara, Čapljina se na poseban način prisjetila te odala počast svim žrtvama Domovinskog rata i poraća.

Ove, kao i prethodnih godina, organizirana je Kolona sjećanja. Kolona se formirala na Trgu Kralja Tomislava u 16:00 sati, te u tišini i s upaljenim svijećama krenula ulicama: braće Radića, Ante Starčevića, Mate Bobana do Trga hrvatske slobode.

Na križanju Ulice braće Radića i Ante Starčevića, odnosno na novom kružnom toku, Kolona sjećanja se zaustavila gdje su učenici zapalili lampione u znak zahvalnosti vukovarskim žrtvama.

U Koloni sjećanja sudjelovali su:
– učenici O.Š. Vladimira Pavlovića Čapljina,
– učenici Srednje škole Čapljina,
– učenici O.Š. „Lipanjske zore“ Višići,
– Gradski odbor HDZ BiH Čapljina,
– kao i učitelji, roditelji te građani našega grada.


Dolaskom na Trg slobode, učenici navedenih škola su održali prigodan program u spomen na sve žrtve Vukovara, kao i ostalih mjesta stradanja hrvatskog naroda. Plamen upaljenih svijeća podsjetnik je na sve gubitke i razaranja, ali i nada da se ta žrtva nikada više ne dogodi.

Izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem posebnim pijetetom odalo je počast žrtvama Grada Heroja i sudjelovalo u Koloni sjećanja.

Gradonačelnik Vidić u izjavama za medije je kazao: “Svake godine mi na jedan poseban način obilježavamo žrtvu Vukovara, Čapljinci daju svoj doprinos Koloni sjećanja i u Čapljini a i Vukovaru te se time prisjećamo kako žrtava Vukovara tako i svih branitelja i u BiH i u RH. Ono što je meni osobno, a vjerujem i mnogim drugim važno da u ovoj našoj čapljinskoj koloni sjećanja uglavnom sudjeluje mladost, počevši od predškolskog uzrasta pa do srednje škole i starijih. I na ovaj način pokušavamo djeci približiti našu hrvatsku povijest.”

Svijeće za sve sudionike kolone osigurane su pod pokroviteljstvom Grada Čapljine – gradonačelnika, navodi se u priopćenju Gradske uprave Grada Čapljine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});