fbpx

FOTO: Japanci uplatili 450.000 maraka za obnovu Kantarevca

Autor: A. Barbarić

MOSTAR - Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić i izvršna direktorica Fondacije Mali most Arijana Demirović danas su potpisali ugovor o uvjetima korištenja Sportskog centra Kantarevac. Ovim ugovorom Fondacija Mali most će koristiti Kantarevac u slijedećih 5 godina i pokriti sve troškove održavanja, s tim da će Grad Mostar i Sportski savez moći koristiti Kantarevac za sve svoje aktivnosti.

japanska donacija 31032015 2
„Zahvaljujem se Fondaciji Mali most koja je prepoznala ulogu i rad Sportskog saveza Grada Mostara. Fondacije će svojim sredstvima pomoći korištenju Sportskog centra Kantarevac. Grad Mostar daje maksimalnu potporu ovom projektu, i vjerujem da će uskoro započeti rekonstrukcija Kantarevca” – istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

japanska donacija 31032015 3

Potpisom ugovora o korištenju Kantarevca Fondacija Mali most udarila je temelj za rad Sportske akademije.

„Cilj Sportske akademije je pružiti Gradu Mostaru mjesto gdje će se djeca družiti kroz igru i edukaciju. Planiramo krenuti sa akademijom u proljeće 2016. godine, kada bi trebala biti završena i obnova Kantarevca. U prvoj fazi Sportske akademije trebali bi imati 50-100 polaznika” – riječi su Arijane Demirović, izvršne direktorice Fondacije Mali most.

japanska donacija 31032015 4

Svjedoci potpisivanja ugovora bili su i savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina i načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić.

“Grad Mostar je putem Sportskog saveza pokrenuo aktivnosti na zaključivanju ugovora sa Japanskim veleposlanstvom o rekonstrukciji Kantarevca. Danas sa zadovoljstvom mogu reći kako je Veleposlanstvo Japana temeljem potpisanog ugovora prebacilo oko 450 000 maraka za obnovu ovog Sportskog centra. Sada je obveza Grada Mostara da pripremi dokumentaciji kako bi se moglo krenuti s realizacijom ugovorenih aktivnosti” – kazala je Radmila Komadina.

Autor: A. Barbarić

ZADNJE VIJESTI