fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ante Barbarić

FOTO: Kako je sve to bilo na Saboru HDZ-a BiH – tko je sve izabran?

Autor: A. Barbarić

MOSTAR - Više od 520 izaslanika na saboru HDZ-a BiH ponovno je za predsjednika izabralo Dragana Čovića koji ovu stranku vodi posljednjih deset godina, zamjenica predsjednika postala je Borjana Krišto te je izabrano novo Predsjedništvo i donesena je programska deklaracija koja se temelji na zahtjevu za preuređenjem BiH, uspostavom jednakopravnosti Hrvata, gospodarskim oporavkom i euroatlantskim integracijama.

Čović nije imao protukandidata na saboru pa je njegov izbor potvrđen aklamacijom. Nakon toga, za dopredsjednike stranke po prijedlogu predsjednika Čovića izabrani su Marinko Čavara, Davor Čordaš, Anto Domić, Zdenko Ćosić i Vjekoslav Bevanda.

FOTO: Ante Barbarić
FOTO: Ante Barbarić

Istodobno, sabornici su potvrdili i izbor deset članova Predsjedništva koje su predložile županijske i regionalne organizacije stranke iz svih dijelova BiH.

FOTO: Ante Barbarić
FOTO: Ante Barbarić

To su Ivan Vukadin, Anton Rill, Mato Zovko, Lidija Bradara, Mijo Krešić, Ivo Vincetić, Delfa Dejanović, Ljubo Grizelj, Mladen Bošković i Marija Rapo.

FOTO: Ante Barbarić
FOTO: Ante Barbarić

U govoru na 12. stranačkom saboru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je najavio još snažniju borbu za ravnopravnost Hrvata.

FOTO: Ante Barbarić
FOTO: Ante Barbarić

“Ovo je naša domovina. Želimo je dijeliti s Bošnjacima i Srbima, i ostalim građanima. Želimo samo jedan put za BiH, i to je euroatlantski put. Drugog puta nema za BiH i hrvatski narod”, rekao je Čović u obraćanju sabornicima te je nekoliko puta bio prekidan pljeskom nazočnih, piše Večernji list.

Autor: A. Barbarić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});