fbpx

FOTO: Mladima dati priliku za razvoj i napredak u vlastitoj zemlji

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Polaznike Akademije za mlade lidere u civilnom društvu, predvođene predavačicom Svetlanom Cenić, u okviru studijskih posjeta modula Ekonomski razvoj, ugostio je ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko.

Akademija za mlade lidere je program Omladinske fondacije Schüler Helfen Leben koji pruža intenzivan oblik neformalnog obrazovanja mladih ljudi, budućih lidera u BiH, odnosno nositelja promjena u društvu.

Na sastanku s ministrom Juskom studenti su upoznati s djelokrugom rada Ministarstva, te su imali priliku čuti njegova iskustva, put do pozicije ministra, prepreke s kojima se susretao i kako se s njima suočavao.

„Sretan sam što često imam priliku raditi i razgovarati sa mladim ljudima. Bosna i Hercegovina je zemlja mladih kreativnih i produktivnih ljudi. Potrebno im dati prostor za stvaranje i razvoj u vlastitoj zemlji. Oni su naša budućnost“, istakao je ministar Jusko.

„Ono što ovim sjajnim mladim ljudima treba je vjera da ima drugih i drugačijih od uobičajene slike o vlasti u državi, nada da će ih biti sve više i ohrabrenje da ne odustaju“, istakla je Cenić.

Akademija za mlade lidere u civilnom društvu okuplja studente različitih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine i realizira se uz podršku Vlade Republike Njemačke.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI