fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

FOTO: Početak kolektivnog nepovjerenja Draganu Čoviću i HDZ-u BiH

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Tresla se brda rodio se miš. Ukratko bi bio epilog današnjih pregovora u središnjici HDZ-a BiH između predsjednika stranke dr. Dragana Čovića i predstavnika Aluminija. No, ispred zgrade HDZ-a BiH ipak je bilo poprilično živo.

Naime, Čović je obećao da neće biti stečaja Aluminija, odnosno kako stečaj nije opcija te da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje!

Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u poduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima!

Dvije osobe su privedene nakon izgreda i obračuna s policijom na prosvjedu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH. Uhićeni prosvjednici napali su kolonu vozila u kojoj se nalazio predsjednik Čović. U tom metežu stradala je i jedna prolaznica koja je bježeći ispred boca ljutitih radnika nagazila na staklo i ozlijedila stopalo. Tom prilikom djelovala je hitna pomoć.

Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustilo prostor ispred stranačke zgrade, a tijekom incidenta povrijeđena je najmanje jedna osoba.

Više od tisuću prosvjednika su skandirali “Dragane, lopove”, a prema automobilu u kojem se nalazio predsjednik HDZ-a Dragan Čović poletjele su boce i drugi predmeti.

Ono što smo mogli vidjeti na licu mjesta svakako je spoznaja kako je među prosvjednike bilo ubačeno i dosta HDZ-ovih “igrača”,no to su već neke stare, dobro uhodane udbaške metode što ih sljednica UDBA-e, dakle HDZ BiH, vrhunski koristi svih ovih godina, premda se ovaj put stvar donekle ipak otela kontroli, jer j…. predsjednika koji među svoj narod mora dolaziti okružen onolikim specijalcima (čitaj – uhljebi sa štitovima) i drugim raznoraznim osiguranjem, te ubačenim ljudima. Slični primjeri u drugim zemljama nas uče kako su takve pojave početak nečijeg kraja. Je li ovo početak kraja dr. Dragana Čovića? Možda je ovo ipak tek početak kolektivnog nepovjerenja „Dragome vođi“. To je prva faza. A nakon prve slijedi i druga faza.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});