fbpx

FOTO: Poruke uvredljivog sadržaja “nadobudnih pojedinaca” išarane po kući, garaži i na pet automobila

Autor: Dnevno.ba

KRUPA - Stanovnik Krupe kod Gornjeg Vakufa prijavio je danas policiji u ovom gradu grafite sa uvredljivim porukama i nacističkim simbolima koje je zatekao na svojoj obiteljskoj kući i automobilima parkiranim u blizini, priopćeno je iz MUP SBK.

Iz policije je potvrđeno kako su izvršili očevid na obiteljskoj kući M.P., koji je prijavio slučaj, i da su policajci na obiteljskoj kući, garaži i na pet automobila pronašli crnom farbom ispisane grafite uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

“Sa događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerovatnije ima obilježja krivičnog djela ‘izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti’”, navodi se u priopćenju MUP-a SBK-a.

Ispisivanje uvredljivih grafita na automobilima i stambenim objektima povratničkih bošnjačkih obitelji u naselju Krupa oštro su osudili Sead Čaušević, načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje i Općinska uprava.

“Ovakvi postupci sigurno ne idu u prilog izgradnji boljeg suživota i tolerancije, stoga apeliramo na sve građane da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i dizanja tenzija, jer samo s poštovanjem različitosti između nas doprinosimo suživotu i razvoju naše lokalne zajednice”, stoji u priopćenju Općine.

U pripćenju se ističe da Općinska uprava traži od svih nadležnih institucija da svojim aktivnostima otkriju počinitelje tih vandalskih djela i privedu ih pred lice pravde, prenosi Faktor.

“Pozivamo sve nevladine organizacije i javne institucije da javno osude ovakvo vandalsko ponašanje i podignu glas protiv govora mržnje i netolerancije”, navodi se u priopćenju Općine.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI