fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Prosvjedna šetnja – pročitajte što kaže policija HNŽ-a

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Prema riječima glasnogovornika MUP-a HNŽ-a Ljudevita Marića, koji je govorio za emisiju "Grad na dlanu" mostarskog RGM radija, "organizator prosvjednog skupa" u Mostaru u četvrtak večer je Sveučilište Mostar, koje je dobilo odobrenje za prosvjednu šetnju zato što su, kako je rekao, "krenuli sa svog vlasništva", te, nastavlja dalje, "nisu tražili nijednu drugu javnu površinu u Mostaru".

“Oni su pošli sa Sveučilišta. Znači oni su pošli sa svog vlasništva zemlje i pošli su u mirnu šetnju, tako su najavili. Prema toj njihovoj najavi, Policijska uprava Mostar sačinila je plan osiguranja, po kome je postupila do zadnjeg studenta koji se nije razišao sa mjesta okupljanja odnosno mirne prosvjedne šetnje. Imali smo dovoljan broj ljudi da ne bi bila narušena sigurnost građana Mostara”, rekao je glasnogovornik MUP-a za Radio gradska mreža (RGM), ističući kako je “sve prošlo bez ijednog narušavanja javnog reda i mira”.

Prosvjedna šetnja je sinoć krenula je od Sveučilišta u Mostaru do Lenjinovog šetališta, gdje je smješten Ured Dragana Čovića. Ulice kojima su se kretali sudionici skupa, u to vrijeme su bile zatvorene za promet, tako da je centar grada u to vrijeme bio blokiran, prenosi Starmo.ba.

Zanimljivo je da je skup održan i pored postojanja jasne odluke Gradske uprave Mostara da se skupovi ovakvog tipa u Mostaru mogu održavati samo na stadionu Kantarevac ili na prostoru Sjevernog logora.

Prema procjenama medija prosvjednom skupu u Mostaru je nazočiolo “par tisuća osoba”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});