(FOTO) ŠEF HDZ-a BiH U SREDIŠTU SKANDALA: Upitna njegova imovina

Autor: dnevno.ba

”Predsjednik HDZ-a Dragan Čović obilježava 15 godina na čelu HDZ-a. U desetljeće i pol predsjednikovanja strankom, ali i obnašanja najviših dužnosti koje bi stranka izborima osigurala, Čović se i lijepo skućio”, piše portal Hercegovina.info koji se pozabavio Čovićevom imovinom

Uz ranč kojeg posjeduje Čović je izgradio Šetalište Bare, no na ovom mediju navode kako je Čović zapravo oteo šetalište svih  Mostaraca te ga izbrisao s lica zemlje. Potom su gradske vlasti Mostarcima za njihove vlastite novce ponudili istu šetnicu, ali distanciranu nekadašnje stvarne lokacije koja je danas dio Čovićevog dvorišta.

”Naime, kako je nekadašnje Šetalište završilo iza skupocjenih višemetarskih Čovićevih kapija, građanima je ponuđena Šetnica u blizini, pompozno najavljivana u stranačkim tiskovinama, te otvorena uz lupkanje štiklica i cipelica HDZ-ovih prvaka

O Šetalištu više nitko nije ni govorio, jer je ono ograđeno i uklopljeno u Čovićevo imanje, a čak je i jezično smanjeno u Šetnicu Bare, kako bi se dalo do znaja da je to manja stazica. Čovićevo imanje s druge je strane opasano Radoboljom, te se u tom smjeru nije mogao širiti, što ga je primoralo da prisvoji javno dobro, kako bi mu ranč bio koji dulum viši. Iz imovinskog lista se vidi da je staro, tj. pravo Šetalište Braće Ćatića oduvijek 1/1 bilo u posjedu Puteva, pa bi bilo koji Mostarac imao pravo pokucati na Čovićeva vrata da ga pusti da prošeta Šetalištem, koje ide kroz njegov ranč, jer se radi o javnom dobru”, ističu na ovom portalu.

”Čović zemlju u mostarskom Berverly Hillsu, gdje danas živi svita dubokog džepa, kupuje od Efica, Mostaraca koji su bili vlasnici većeg dijela zemlje na ovom dijelu Bara, te ulaže milijune u glavnu kuću i okolne ‘kućice’, premda po zadnjem regulacijskom planu na ovom mjestu nije dopuštena izgradnja jer se radi o području namijenjenom za sport i rekreaciju. Upravo iz tih razloga oko Čovićeve kuće ima neprodana zemljišta, koje ljudi ne žele kupiti, jer neće moći dobiti dozvole za gradnju, saznajemo u agenciji koja se bavi prodajom nekretnina u ovom dijelu grada. Iz ovoga je razvidno, baš i prigodom nedavnog skretanja ulijevo kod hotel Mostara, da Čović nema komplekse da bi ga netko mogao kazniti, ili mu pak nešto srušiti”, poručuje se nadalje te napominje da su SDA i HDZ dogovorili izbore u Mostaru.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI