fbpx

FRA MARIO KNEZOVIĆ: Incident na Kupresu?

Autor: Fra Mario Knezović (facebook) / Dnevno.ba

KUPRES - Kupres. Kažu dogodio se incident? Ni u kojem slučaju ne bih vapaj, krik, jauk, prigovor ili kako god hoćete, hrvatskoga branitelja nazvao incidentom. Incident je stanje u društvu i nepravda. Očito je tom branitelju, kao i mnogima, ne samo kap nego more prelilo čašu. Hrabro je, a takav i jest i treba biti hrvatski branitelj, ustao i izgovorio ono što smatra važnim. Neki će opet reći nije bio trenutak i vrijeme za to. Ta bi kritika imala mjesta da postoji drugi način gdje bi čovjek iznio svoju muku.

Pitajmo se: Gdje će je, kome i kada iznijeti? Medija pravih nemamo, okruglih stolova bez „fige u džepu“ nemamo, kvalitetnih javnih rasprava nemamo, političke elite su bešćutne i nedodirljive itd. Na matrici straha se cenzura, kao i autocenzura, ustoličile na sve strane. Spomen na poginule i pokojne branitelje trajno trebamo njegovati, ali trebamo brinuti da i živući heroji i branitelji ne umiru što od srama, što od nemoći pred sustavom koji ne razumije ili ne želi razumjeti njihovu bol.

Ponosni Kupres je oslobođen, ali na njemu, kao i u drugim hrvatskim krajevima, pravo žito još nije posijano! Duša, duša me boli i srce mi tuga razdire kad čujem činjenicu, kako starozavjetni Sirah to izreče: „ratnik stari u bijedi“.

Hajmo nakon ovoga mućnuti glavom, drmnuti pozaspalim srcem kako bi ovaj napaćeni narod bio očuvan i dostojanstven. Bože daj slobode, ljubavi i pravde!

Autor: Fra Mario Knezović (facebook) / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI