fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Fuad Kasumović gubi većinu u Gradskom vijeću Zenica

Autor: Muhamed Pivić (blogger)

ZENICA - Dijana Bešić, vijećnica koja je nedavno preuzela mandat Amele Granić iz SBB-a mogla bi biti prekretnica u radu Gradskog vijeća Zenica. Naime, prema neslužbenim informacijama ova vijećnica je od danas pod "zaštitom" Mensuda Kelešture vijećnika koji je već pokazao i dokazao kako se ne plaši okupatora i tiranije.

Ukratko, radi se o aktualnom vijećniku GV.Zenica, magistru političkih nauka, umirovljenom brigadiru OS BIH i predsjedniku Udruženja komandanata Obranbeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 Zenica, član-u A-SDA stranke.

Dakle, prema još uvijek neslužbenim informacijama Dijana Bešić postaje članica ASDA stranke koja će uskoro ozvaničiti novu gradsku većinu. Sa 11 vijećnika SDA stranke već imaju 14 vijećnika a koja stranka ili koja dvojica vijećnika će prevagnuti na stranu nove većine i da li ima veze sa današnjim započetim razgovorima između Komšića i Izetbegovića u ovom momentu nije zahvalno govoriti. Jedno je sigurno, Fuad Kasumović gubi većinu u Gradskom vijeću Zenica.

Vijećnici koji su ga dosad podržavali polako uviđaju ko istinski zastupa i brani interese građana Zenice i priklanjaju se pravoj strani bez obzira na privilegije kojim ih obasipa gradonačelnik Kasumović.

Današnji nedolazak vijećnika na tzv. Hitnu sjednicu gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Kasumović trebao biti nagrađen izuzetnom nagradom je prvi pokazatelj neposlušnosti gradskih vijećnika iako je Goran Bulajić, predsjedavajući gradskog vijeća Zenica izjavio za medije kako imaju opravdanje.

Naravno da imaju. Jedno od njih je i preuzimanje članke karte stranke koja bi i Bulajića mogla degažirati u “zadnji red”.

Čitaoce bloga 32.vijećnik podsjećam na nedavni intervju s Mensudom Kelešturom u kojem između ostalog podsjeća kako se na svakoj sjednici pod Kasumovićevim obrazloženjem, tobožnje „hitnosti“ i „državnog interesa“ kroz dnevni red progura, a onda od strane aktuelne večine i usvoji po nekoliko protuzakonitih ili u najmanju ruku po građane Zenice štetnih tačaka.

Primjera radi :

– Izglasavanje javnog interesa za premještanje dalekovodnog stuba sa Kasumovićevog zemljišta, gdje je umjesto da sam plati radove na svojoj parceli, troškove od 1 milijun KM prebacio na račun Elektroprivrede BiH tj. građana ovog grada.

– Kupovina Autobuske stanice od samih sebe, čime se iz budžeta nesposobnom menadžmentu Zenicatransa daje 250.000,00 KM da pokriju svoje neznanje i nerad.

– Populističko izglasavanje protuustavne odluke o komunalnim taksama.

– po zdravlje štetna izgradnja toplane za grijanje grada na koksni plin, a koja će uzgred budi rečene davati skuplje, a nekvalitetnije grijanje od onog iz TE Kakanj koje je preferirao Mensud, a koje je opet gore pomenuta večina izglasala i nametnula građanima.

Sada kada Sarajevo i još tri Općine preuzimaju ovaj način grijanja, jasno je da je Kasumović skupa sa svojom „ekspertnom grupom“ iznosio neistinite i frizirane analize, o nemogućnosti zagrijavanja Grada na ovaj način, kako bi progurao ovo neprihvatljivo rješenje.

– Izglasavanje po građane apsulutno štetnog rebalansa proračuna, gdje su od strane „večine“ ozakonjena do tada protuzakonito utrošena sredstva, prvenstveno u predizborne svrhe Kasumovića….

Autor: Muhamed Pivić (blogger)
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});