fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Gdje su oni koji su napali Kordića, hoće li napasti i Karadžića?

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

ZAGREB - Što čekate, što je sada, gdje su moralne vertikale i dežurni kritičari, studenti i proleteri, 'oreškovići', 'puljci', 'pupovci' i 'pupavci', 'josipovići' i ostali partizani, tko će uskočiti u duševnu i moralnu pomoć Majkama Srebrenice, hoće li itko dignuti glas protiv Radovana Karadžića i njegovoga javljanja u televizijsku emisiju u Crnoj Gori, osuditi tumačenje dinastijske razlike Srba i Crnogoraca koje je iznio, želeći valjda objasniti tko je sve četnik a tko ne, hoće li itko stati na branik pravde pa tom monstrumu i njegovim sljedbenicima objasniti da je njegovo objašnjenje o stvaranju srpske na genocidu neprimjereno i kažnjivo po ljudskom i moralnom zakonu.

Dario Kordić kao slobodan čovjek održi predavanje u Zagrebu a zemlja se zaustavi i silazimo s nje dok slušamo osude i optužbe, a ovaj doživotno osuđeni vođa i provoditelj najvećeg genocida u Europi nakon Drugog svjetskog rata ima pravo javno se javiti u eter i tumačiti što je njegova politika htjela postići i hvaliti se time što je postigla. Sram vas i stid bilo! Vi i vaša dvostruka mjerila, i činjenica da nikoga odjednom ne zanima što se dogodilo jer to se eto dogodilo u Crnoj Gori pa nas ne bi trebalo zanimati.

Odjednom ne postoje nikakve prepreke da se on javi i to iz ćelije iz koje izdržava pravomoćnu doživotnu kaznu zatvora. Da ima veće propisane kazne od te koju je zaslužio i dobio, to bi bila kazna smrću i bio bi na nju osuđen. To bi bila na prvu nepravda jer takvi zločinci nisu zaslužili smrt. Ali bi to bilo bolje jer se u tom slučaju ne bi moglo događati da takav jedan gnjusan pripadnik ljudskog roda i dalje širi demagogiju na kojoj je desetine tisuća ljudi smaknuto kao da su korov. Jer ovako se pušta da javnim javljanjem Karadžić sije novo sjeme razdora i omogućava mu se kao da je guru, da utječe na stvaranje novih Karadžića koji jedva čekaju da se okupe i pokušaju nanovo jer ideja „velike Srbije“ će živjeti sve dok žive Srbi kojima se dopušta da snuju a dopušta im se i ravnogorskim okupljanjima pa i ovakvim javnim istupima poput ovoga u emisiju crnogorske televizije u organizaciji „Srpske kuće“.

I Srbima koji su organizirali ovo javljanje u emisiju i „Srpskoj kući“ u Crnoj Gori stvarno svaka čast. Ma to je nešto divno i krasno, objašnjenje koje su oni dali kada su rekli o gostovanju Radovana u emisiji prelazi u antologijska dječja opravdanja – on jest haški osuđenik ali sud u Haagu ima dvostruka mjerila i mi to ne poštujemo. Dakle, Radovan Karadžić će za Srbe koji pripadaju struji velikosrpskih stvaratelja uvijek biti heroj, svi Srbi na ovom svijetu koji sanjaju da će svi Srbi biti u jednoj državi će ga slaviti, srpska pravoslavna crkva valjda jedva čeka da ga proglasi svecem, a sljedbenici jedva čekaju moment da opet zapuca. Drugi puta bi trebalo pametnije.

Sad bi bilo najbolje da i u Hrvatskoj SNV organizira nekakav skup ili da Milorad Pupovac bude gost u nekoj emisiji, možda nedjeljom u dva sata poslije podne na prvom programu, i da fino i on porazgovara sa Karadžićem jer ima i onih koji ne gledaju crnogorsku televiziju a rado bi Radovana čuli. A Karadžić, tja nije on kriv što je se javio, on je samo jedva dočekao. Krivi su oni koji su mu to dopustili i omogućili. A najjadnije je što sad ne stoje u redu svi oni koji su napali gostovanje Daria Kordića kao slobodnog čovjeka na jednoj tribini u Zagrebu. Odjednom šute. Josipović, Pupovac, Stazić, Mesić, plejada lijevih novinara… Toliko mržnje i gnjeva čovjek osjeti prema njima da bi ih najradije sreo na ulici po izlasku iz kuće i uzeo pravdu u svoje ruke pa se predao Svevišnjem da sudi i njemu i njima.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});