fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Gvorit će na otvaranju skupa “Sarajevo Biznis Forum 2015”

Autor: Nezavisne novine

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sarajevo, gdje će govoriti na otvaranju skupa "Sarajevo Biznis Forum 2015", nakon čega će se sastati sa predstavnicima vlasti u BiH.

 

Vučić će se, nakon obraćanja u uvodnom dijelu konferencije, sastati sa predsjedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem, poslije čega je planirano zajedničko obraćanje medijima.

 

Premijer Srbije će potom imati radni ručak sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, koji je jučer, uoči Vučićeve posjete, poručio da suživot u BiH i regionu nema alternativu i da je vrijeme da se konačno stavi točka na sukobe koji se, kako je naveo, ciklično ponavljaju.

 

Planirano je da se Vučić potom sastane sa svim članovima Predsjedništva BiH – predsjedavajućim Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

 

Tokom radnog posjeta, premijer Vučić razgovarat će i sa predsjednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, predsjedavajućim Islamske komore trgovine i industrije šeikom Salehom Abdulahom Kamelom, kao i zamjenikom predsjednika turske vlade Alijem Babadžnom, koji takođe sudjeluje na Sarajevo Biznis Forumu.

 

Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji politički lideri, privrednici i bankari iz regiona i svijeta razgovarat će o potencijalima za ujedinjavanje tržišta, o poslovanju i investicijama u ovom dijelu Europe.

 

Forum će, kako je najavljeno u Sarajevu, otvoriti direktor BBI banke, koja je organizator konferencije, Amer Bukvić, kao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

 

U uvodnom dijelu konferencije, pored Vučića, obratit će se i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, zamjenik premijera Turske za ekonomiju Ali Babadžan, kao i predsjednik Islamske privredne i trgovačke komore šeik Saleh Abdulah Kamel.

 

Istog dana, na panelu “Jedan region, jedna ekonomija” govoriće generalni sekretar Savjeta za regionalnu suradnju Goran Svilanović, bivši predsjedavajući Veću ministara BiH Zlatko Lagumdžija, ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson, zvaničnici Slovenije, Hrvatske i drugi.

 

Glavni cilj konferencije je podrška ekonomskom razvoju i privlačenje stranih investicija u zemlje jugoistočne Evrope, navode organizatori.

 

“Sarajevo Biznis Forum” održava se šesti put, a ove godine u fokusu su ideje za razvoj IT sektora, obrazovanje i proizvodnja zdrave hrane.

Autor: Nezavisne novine
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});