fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hadžihafizbegović o Miri Furlan: Poznavao sam je 40 godina, plijenila je plemenitošću

Autor: dnevno.ba

Iznenadna smrt glumice Mire Furlan zatekla je javnost, ali i njene kolege širom regije. Emir Hadžihafizbegović se za Klix.ba osvrnuo na prijateljstvo, ali i saradnju s glumcom.

Na samom početku Hadžihafizbegović nam govori kako je bio veliki prijatelj s Mirom Furlan, a poznavali su se skoro 40 godina.

“Znam da s turneje imam jednu veoma dragu fotografiju i uzmem kutiju s fotografijama i prvo što ugledam je Mira Furlan. Da čovjek ne povjeruje, nevjerovatno. To je kutija s više od hiljadu fotografija. Prva – ona i ja sjedimo”, kaže nam Hadžihafizbegović.

Istaknuo je da ga je vijest o Mirinoj smrti zatekla rano jutros.

“Kada sam vidio vijest mislio sam da sanjam. Nisam znao ni da je bolesna, još ne znam ni uzrok smrti. Bili smo u kontaktu, vidjeli bismo se kad god bi ona došla na ove prostore”, kazao je.

Naglašava da je imala slične karakterne osobine kao Milena Dravić.

“Nenametljivi autoriteti, samozatajne osobe koje su sve razumjele, a nisu puno komentirale. Bila je beskrajno posvećena poslu, a plijenila je plemenitošću. Obrazovana i pametna upuštala bi se u razgovore samo s ljudima kojim je ona osobno puštala da joj se približe”, prisjeća se.

Bh. glumac i Mira Furlan snimali su filmove “Turneja” i “Otac na službenom putu”

“Upoznao sam se s njom 1983. godine, kada smo bili mladi, a skoro 40 godina smo bili prijatelji. Najčešće smo se viđali u Puli na Film festivalu. Jako je voljela Sarajevo, a bila je senzibilna na bosanskohercegovačku tragediju. Kada sam joj pričao kakav pakao i tiraniju su prolazili ljudi u BiH, znala je i zaplakati”, zaključuje.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});