fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HDZ BIH: Pritisci na ministra Bevandu da radi protuzakonito su udar na pravnu državu

Autor: Dnevno.ba

Neviđeni javni i medijski pritisci na ministra financija i riznice BiH Vjekoslava Bevandu kulminirali su neskrivenim pozivom na kršenje zakona.

Takvi pokušaji nedvojbeno mogu se kvalificirati kao rušenje pravne države i vladavine zakona.

Višemjesečni spinovi prema javnosti došli su do vrhunca nakon odbijanja hrvatskih ministara u Vijeću ministara da sudjeluju u takvim radnjama koji dodatno urušavaju politički sustav. Pitamo se gdje su predstavnici tih politika koji posljednjih 17 mjeseci blokiraju regularne procedure usvajanja proračuna. Gdje su tada bili, zašto su šutili i zašto su vršili takve opstrukcije. Ili je pak bilo važnije zbog blokade dogovora oko Izbornog zakona zablokirati apsolutno sve, pa naknadno izigravati političku nevinost, pitaju se u HDZ-u BiH.

Javnost mora i hoće znati, a nadamo se da će im najglasniji pojedinci dati te odgovore.

“Zakonom je jasno propisano da Vijeće ministara može donijeti odluku u slučaju privremenog financiranja, ali nikako iz ovih predloženih izvora, odnosno akumuliranih prihoda. U Mišljenju Ministarstva financija i riznice BiH sve je decidno navedeno, ali očito da zakon i zakonito postupanje nisu bili prioritet kod predlaganja ovakve odluke”, izjava je ministra Bevande koju u potpunosti podupiremo jer očito jedini želimo pravni red u našoj državi, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Naglašavamo i napominjemo bošnjačke i srpske političke predstavnike, a informiramo ukupnu javnost u Bosni i Hercegovini, kako odluka o izdvajanju sredstava za održavanje Općih izbora o kojoj se jučer izjašnjavalo Vijeće ministara na izvanrednoj telefonskoj sjednici, nije sukladna Zakonu o financiranju institucija BiH. Hrvatski ministri nisu pristali da takav prijedlog točke koja implicira nezakonske poteze bude na dnevnom redu, priopćili su iz HDZ-a BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});