fbpx
Screenshot: N1

HDZ I OSMORKA: Nismo podlegli ni pritiscima ni lažnim optuživanjima za nepostojeće izdaje

Autor: Dnevno.ba

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jučer je usvojio proračun nakon dva dana zasjedanja. Pokazalo je ovo, kazali su zastupnici Osmorke i HDZ BiH, da je većina stabilna, uprkos svim pritiscima.

Damir Mašić (SDP BiH) kazao je kako su “uspjeli dodatno popraviti proračun”, a da je sjednica obilježena “nizom opstrukcija, pokušajima da se zaustave neki procesi i u konačnici žrtvuje usvajanje proračuna, do čega nije došlo”.

“Nismo podlegli ni pritiscima ni lažnim optuživanjima za nepostojeće izdaje. Ovo je prvi put u povijesti FBiH da je bilo koja parlamentarna većina zajednički uložila amandmane i stala iza svakog. I odgovorno tvrdim da svaki ide u korist građana FBiH. To je očigledno za SDA bila najveća opasnost. Nadamo se da će u Domu naroda biti potvrđen i stupiti na snagu. Vrhunac licemjerstva je bio kada su nas dva dana optuživali o nepostojećim transferima koji sami izmišljali u svojim glavama i centralama, a na kraju glasali za proračun s našim amandmanima”, rekao je Mašić nakon sjednice, prenosi N1.

Mladen Bošković ( HDZ BiH) kazao je kako je jako bitno da javnost u BiH, posebno u FBiH, “zna da ima nova parlamentarna većina koja je ova dva dana bila na testu”.

“Sve ide puno bolje i brže od onoga što su mnogi iščekivali da ne ide u ovom pravcu”, dodao je.

Na pitanje hoće li ići glatko sutra u Domu naroda, Adnan Delić je odgovorio: “Pokazali smo da smo u pravom smislu promjena. Pokazali smo jedinstvo i stabilnu koaliciju. Nadam se da će se sve ovo što se danas događalo sutra ponoviti u domu Naroda”.

Elzina Pirić ( PDA) kazala je kako su ovim proračunom i amandmanima pokazali jednu novu politiku da razmišljaju o cjelokupnom prostoru FBiH.

“Gradonačelnik Cazina prvi put je, otkako je gradonačelnik, dobio sredstva iz proračuna FBiH. Danas je bila demonstracija zloporabe poslovnika, napadnuti su i zastupnici. Mi se moramo okrenuti nekim novim putem smirene, razumne politike kojom će građani FBiH biti zadovoljni i ovu populantsku politiku u domu zamijeniti proaktivnom politikom, da mladim ljudima pokažemo da FBiH misli na njih i da mi i buduća vlada imamo plan kako da zaustavimo proces koji vodi u propast“, zaključila je Pirić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI