fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HDZ1990: Vlada HDZ-a BiH skida hrvatska obilježja Hercegbosanske županije

Autor: K. Lovrić

LIVNO - Ovih dana u Hercegbosanskoj županiji dogodilo se nešto što može imati nesagledive posljedice po Hercegbosansku županiju. Mediji su tome posvetili vrlo malo pozornosti, tako kao da se ništa nije ni dogodilo. A dogodila se, uistinu, krupna stvar.

Naime, u zgradi Vlade Hercegbosanske županije iz nekih ureda uklonjena se obilježja Hercegbosanske županije. Niti Predsjednik Vlade, niti Ministar unutarnjih poslova nisu poduzeli ništa povodom toga. Postavlja se pitanje: zašto?

Prisjetimo se kako je prije nekih mjesec dana zbog navodnog „uklanjanja hrvatskih obilježja“ iz ureda jednog javnog poduzeća, prilikom posjete federalnog ministra, HDZ BiH sazvao sjednicu predsjedništva i osudio navodno „uklanjanje hrvatskih obilježja“ te pozvao Upravu tog javnog poduzeća da podnese ostavku ili će ih narod smijeniti. Taj događaj su popratili gotovo svi mediji.

Zašto se ovaj, po nama puno ozbiljniji događaj, možemo reći i incident s uklanjanjem obilježja Hercegbosanske županije, koja su ujedno i hrvatska obilježja, u instituciji Vlade jedne županije s većinskim hrvatskim stanovništvom događa, a da se njemu ne pridaje pozornost kakva treba i da se ništa ne poduzima po tom pitanju.

Ne možemo se ne zapitati treba li gaziti hrvatska obilježja u Hercegbosanskoj županiji zarad drugih i tuđih interesa i je li to možda dogovor na nekoj višoj razini.

Podsjećamo da HDZ BiH u HBŽ ima apsolutnu vlast, a sa SNSD-om i SDA-om ima većinu u Skupštini. Znamo da je SNSD formiranje Vlade u HBŽ-u uvjetovao ustavnim promjenama i očito taj dogovor oko formiranja Vlade dolazi na naplatu.

Ima li hrvatski narod pravo šutjeti na ove pojave?

Zar ovo nije razlog za dizanje glave braniteljskih udruga?

Jesu li bitnija javna poduzeća i fotelje u vladi od institucija jedne županije?

Ovo je samo početak, a tko zna što nas još čeka dok imamo vlast ovakve stožerne stranke, navodi se u današnjem priopćenju HDZ-a1990.

Autor: K. Lovrić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});