fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HNS SULUDE BOŠNJAČKE PRIJEDLOGE POMNOŽIO S NULOM Ukidanjem Federacije BiH riješili bi sva neriješena politička pitanja

Autor: Fena

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ističe kako je ključ svih problema doista na prostoru Federacije BiH, ali da to nisu županije, nego upravo Federacija BiH. Unutar županija, kako navode, ne postoji niti jedan neriješen politički problem koji onemogućava Bosnu i Hercegovinu na njenom europskom putu i napredovanju u najširem smislu.

Dodaju kako je nakon održanih sastanaka bošnjačkih stranaka na teme ukidanja županijskih vlada i preustroja Federacije, HNS dužan istaknuti komentar na ovu vrstu tema koje se nameću u javnom i političkom prostoru.

“Sadržaj malicioznih tema koje su javno priopćili nakon održanog sastanka je ono u čemu su kao neskriveni rušitelji svega proisteklog iz Daytonskog mirovnog sporazuma dobri i nažalost poprilično ‘konstruktivni’ pa je tako bilo i ovaj put. Za početak, drago nam je da su detektirali da politički problemi neminovno postoje, ali kao i svaki put, meritum problema je usmjeren na pogrešnu adresu. Tako su promotori unitarističkih i rušilačkih snaga detektirali županije kao ključ problema te se složili oko nužnosti njihova ukidanja”, navode iz HNS-a.

Dodaju kako je ključ svih problema doista na prostoru Federacije BiH, ali da to nisu županije, nego upravo Federacija BiH.

“Unutar županija ne postoji niti jedan neriješen politički problem koji onemogućava Bosnu i Hercegovinu na njenom europskom putu i napredovanju u najširem smislu. Ako bismo razgovarali o ukidanju federalne/federalnih jedinica i doista nazivali otvorene političke probleme pravim imenom – to ime bi bila Federacija BiH o čijem se ukidanju jedino može razgovarati s obzirom na akumulaciju svih otvorenih političkih pitanja koji su upravo u FBIH smješteni. Ukidanjem Federacije BiH riješile bi se i implementirale presude Ustavnog suda koje bošnjački unitaristi vješto izbjegavaju, a neke od njih su i sami inicirali”, ocjenjuju iz HNS-a.

Navode kako aktualna FBiH svoj legitimitet vuče upravo iz županija i bez njih, ističu iz HNS-a, formalno pravno, ali i ekonomski ne bi mogla postojati.

“Federacija BiH je u posljednjih deset i više godina sve županije, naravno osim Sarajevske, oštetila za stotine miliona putem diskriminirajućih kvota raspodjele PDV-a”, naglašavaju su iz HNS-a BiH.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});