fbpx

Hoće li Čović suspendirati Lovrinovića i Kožula?

Autor: Dnevni list

SARAJEVO - I dok ovih dana svjedočimo moralnom sunovratu nekih pogubljenih političkih bestidnika i prostituiranju dojučerašnjim političkim krvnicima zarazd parazitske fotelje, Predsjedništvo Neovisnog bloka Senada Šepića je razdrmalo isfrustrirano javno mnijenje jednom veoma ohrabrujućom i časnom odlukom.

Promptno je suspendiralo dvojicu članova Predsjedništva i zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadika Ahmetovića i Salku Sokolovića. Pazite, radi se o osnivačima Neovisnog bloka, ponajbližim suradnicima predsjednika Šepića, prekaljenim parlamentarcima ali i gordim suflerima o moralu, poštenju i poniznosti. Frapanto je što su se i Ahmetović i Sadiković razišili sa svojom matičnom strankom, SDA, ponajviše zbog korupcije, nepotizma, grabeži i moralnog potopa, a sada su “pali” na istoj besčasnoj kušnji.

Zajedno s još 9 nemoralista iz parlamenatrnih klupa su potpisali zahtijev za ocjenu ustavnosti Zakona o plaćama i naknadama kojim je ukinut famozni “bijelu kruh” .

Sramna apelacija

Uz Sadika Ahmetovića i Salku Sokolovića tu su apelciju prema najvišoj krovnoj sudskoj instanci u državi “šarnuli” još i Nikola Lovrinović i Predrag Kožul iz HDZ-a BiH, Zaim Backović iz BPS-a, Momčilo Novaković NDP, Borislav Bojić DNS, Đorđo Krčmar DNS, Jovan Vukovljak DNS, Nenad Lalić SDS i Miroslav Milovanović iz SNSD-a.

Odmah je upadljivo i bode u oči otužna činjenica da su Lovrinović i Kožul članovi Predsjedništva HDZ-a BiH, najjače hrvatske stranke koja bi valjda trebala imati misiju solidariziranja sa svim obespravljenim i posramljenim radnicima pa i dražvnim službenicima i namještenicima koji nemaju pristupa elementarnim radničkim i ljudskim pravima a kamoli povlastici kakava je “bijeli kruh”. Činjenica da su Nikola Lovrinović i Predrag Kožul i prilikom izjašnjavanja o izmjenama zakona o plaćama i naknadama bili protiv ukidanja “bijeloga kruha” ne umanjuje njihovu moralnu odgvornost i ne amnestira ih od ljage koji su nanijeli HDZ-u BiH, ali i sebi osobno.

Vidljivo je također da se na listi “pokislih golubova” nalaze čak četvorica bivših ili sadšnjih dužnosnika i zastupnika iz SDS-a: Momčilo Novaković, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Nenad Lalić. Objetkvino, da nije ove grozne blamaže malo tko bi uopće za neke i zao da su dražvni zastupnici.

“Gladni” parlamentarci

Apsurdno je u svemu da su suspendirani dužnosnici Neovisnog bloka, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović glasovali za ukidanje “bijeloga kruha” u državnom parlamentu, a onda su potpisali žalbu Ustavnome sudu BiH. Takav prevrat je nemoguće objasniti zdravom razumu bez obzira što su oni pokajnički priznali veliku pogrešku i zatražili brisanje njhovog imena i prezimena u famoznome prizivu.

Sramni zahtijev za ocjenu ustavnosti i za vraćanje “bijelog kruha” je još jednom na najprizemniji način demonstrirao moralno posrnuće “gladnih” birokratskih pacova, pa briljatni potez Senada Šepića dobiva još više na težini i ugledu, on je, makar i kratkotrajna, nada i ufanje da ima časnih stranačkih čelnika. Šepićeva odluka je, napokon, u duhu i sa slovom njegove političke matrice “poštena država”.

Kada bi moralnu stazu Senada Šepića slijedili Dragan Čović, Marko Pavić pa i Milorad Dodik, vratilo bi se barem malo povjerenje javnosti u institucije i političke vođe. Ako politika HDZ-a BiH ne odobrava bjesomučnu gramzljivost svojih dužnosnika, onda bi tijela te stranke morala munjevito raspraviti ponašanje svojih članova Predsjedništva Nikole Lovrinovića i Predraga Kožula.

Međutim, činjenica da nitko iz stožerne stranke, prije svega čelnica Zastupničkog doma Borjana Krišto koja je i zamjenica šefa HDZ-a BiH, nije reagirao kada su Lovrinović i Kožul bili protiv ukidanja “bijelog kruha” navodi na jedino mogući zaključak da je HDZ BiH podržao i da stoji iza takvog odnarođenog ponašanja.

Autor: Dnevni list

ZADNJE VIJESTI