fbpx

HRS: Mi smo krivi za izbor dr. Kordića, ne prijetite Boški i Irmi

Autor: dnevno.ba

Ovim putem poručujemo sveopćoj „bosanskoj“ javnosti da nisu gđa Boška Ćavar i Irma Baralija „krive“ što je izabran Mario Kordić za gradonačelnika Mostara, nego HRS. Bez glasova HRS-a Kordić ne bi bio gradonačelnik Mostara. Umjesto napada na njih, koje od početka govore kako one podržavaju isključivo kandidate BH Bloka, neka se zahvale cijeloj plejadi likova zbog kojih je HRS sjeo za stol sa g. Mariom Kordićem, navodi se u priopćenju mostarskog Gradskog odbora Hrvatske republikanske stranke, koje prenosi Hrvatski Medijski Servis. “Hrvatski republikanci” u priopćenju dalje navode:

-Prva zahvala, neka ide Bakiru Izetbegoviću koji je prijetio blokadama izbora gradonačelnika „pola godine ili čak godinu dana“ ukoliko se ne izabere „probosanac“, a što je pokazala njegova stranka višestrukim napuštanjem konstituirajuće sjednice. Druga neka ide njihovim „probosanskim“ kolegama Nerminu Nikšiću, Zukanu Helezu i sličnima koji su mu se pridružili u širenju „probosanske“ vjere i časti, šireći protuhrvatsku psihozu apokaliptičkim scenarijima u slučaju Hrvata gradonačelnika.

Mogu zahvaliti i Safetu Oručeviću, poznatom mostarskom ratnoprofiterskom humanisti i filantropu, koji je pozivao na „svebosansko“ ujedinjenje u Mostaru kako ne bi Mostar pao u ruke „onih koji su nas očistili“. Možda najveću zahvalu mogu uputiti Medžlisu islamske zajednice koji je napao dr. Milivojevića, ni kriva ni dužna što se stavio, citiramo u cijelosti: „u službu projekta koji i dalje od Mostara po svaku cijenu želi praviti podijeljeni grad i u kojem treba da vlada dominacija jednog naroda (hrvatskog), nad drugim i trećim narodom (Bošnjacima i Srbima) i Ostalima, i jedne vjere (katoličke) nad drugom i trećom (muslimanskom i pravoslavnom)“.

Prema tome, poštovana sarajevska, bosanska i probosanska javnosti, ne napadaje vijećnice Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara, nego HRS. Umjesto gajenja istinskog suživota i bavljenja temama od javnog i općeg interesa, vi od svake teme pravite nacionalno/vjersku stvar, pa i od izbora gradonačelnika Mostara. Kao da on vlada apsolutistički i samostalno, kao da nema Gradskog vijeća iznad njega.

Možda vam je ta kultura straha nekada prolazila i prolazi na višim razinama, jer do sada tu caruje HDZ, u Gradskom vijeću Mostara, a nakon 2022. i na višim razinama, neće vam prolaziti. Tu sada sjede i vijećnici HRS-a. Nama ne trebaju šaptači iz središnice na sjednicama, nisu nam potrebne pauze kako bi se konzultirali sa „višim razinama“, nije nam potrebna trgovina s vječnim koalicijskim partnerima. Isključivi „krivac“ što je izabran Kordić su baš ti vijećnici.

Dr. Kordić može možda biti sretan što je postao gradonačelnik, HDZ može možda slaviti uspjeh s licemjernim vatrometom, ali budite uvjereni da će im već s prvom sljedećom sjednicom prisjesti i sreća i vatromet. Tri HRS-ova vijećnika će im to priuštiti.

Ostavite gđu Bošku Ćavar i Irmu Baraliju na miru. One su ostale dosljedne onome što su govorile i prije izbora, da će glasovati samo za kandidate BH Bloka. Tri HRS-ova vijećnika su „kriva“ za izbor gradonačelnika i bez naših ruku nikada ne bi bio izabran. Prema tome, ako nekoga namjeravate napadati i nekome prijetiti, prijetite nama!, stoji u priopćenju mostarskog Gradskog odbora Hrvatske republikanske stranke.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI