fbpx

Hrvati iz BiH najavili su obnovu i izgradnju zgrada pogođenih potresom

Autor: dnevno.ba

Čelnici Hrvata u BiH najavili su da će obnoviti jednu državnu instituciju i izgraditi obiteljske kuće na potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj.

To je dogovoreno na sastanku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, županijskih premijera i čelnika više općina i gradova u BiH s hrvatskim državnim tajnicima Zvonkom Milasom i Nikolom Mažarom u Mostaru.

“Želimo iskazati pomoć Hrvata iz BiH području koje je pogodio užasni potres kako bi pokazali zajedništvo bez obzira na to gdje živimo”, rekao je Čović novinarima nakon sastanka.

Milas je zahvalio na solidarnosti Hrvata u BiH. “Hrvati BiH i Republike Hrvatske pokazali su zajedništvo jednako kao što je to bilo prije 30 godina u Domovinskome ratu”, rekao je.

Mažar je istaknuo da se već prvoga dana nakon potresa vidio na pogođenom području veliki broj registracija iz BiH. “Time se pokazalo da hrvatsko srce ne poznaje granicu“, rekao je i dodao da su tvrtke iz BiH donirale veliki broj kontejnera i kamp prikolica za privremeni smještaj lokalnih stanovnika.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI