fbpx

Hrvatska tužila Srbiju za 700 milijuna eura

Autor: Dnevno.ba

SPLIT - Visoki trgovački sud u Splitu ove jeseni odlučivat će o navodnim potraživanjima Hrvatske države u iznosu od 700 milijuna eura prema beogradskoj Jugobanci. Ako splitski sud potvrdi odluku nižeg suda o priznanju tih potraživanja Hrvatska bi u tom slučaju mogla tražiti povrat nekretnina i potraživanja koje su pripali nekada jednoj od najmoćnijih jugoslavenskih banaka, piše Blic.

Navodni dug od 700 milijuna eura nastao je kada je Hrvatska isplatila 235 milijuna eura štedišama poslije ulaska Jugobanke u stečaj, a zatim pokrenula sudski postupak tražeći taj isti iznos s kamatama koje su za više nego duplo premašile glavnicu.

Postupak pred trgovačkim sudom u Splitu od početka je bio sporan, kao i prvostupanjska presuda koja je donesena ovog proljeća bez prethodne rasprave i iznošenja dokaza, piše Blic.

Srbija je inače nedavno započela prodaju imovine banke. Tako su stan u centru Beograda stavili na bubanj po početnoj cijeni od 15.000 eura.

Uz to na prodaju je stavljeno i pet apartmana u Bečićima ukupne površine od 115 četvornih metara. Kako navodi Blic riječ je o garsonijerama ukupne cijene od 206.000 eura, odnosno 41.000 po svakom apartmanu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI