fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKI BLOK: Vlast bez društvene odgovornosti

Autor: Dnevno.ba

DERVENTA - Na kraju listopadskih izbora glavna zabava je uspostavljanje vlasti BiH. Tko se još sjeća rezultata izbora ili početka pristojnog i uljuđenog početka sastavljanje vlasti? Kome je u glavi gotovo pa dosadna debata u kojoj su lideri SDP-a, HDZ-a,SDA, SNSD-a, i SBB-a s blagim smiješkom s ekrana državne televizije tumačili detalje svojih politika, vizije naziva entiteta, zapošljavanje, strategije, reformiranja školstva, regionalnog razvoja?

Počelo je kao da imamo jednojajčane blizance iza kojih su različite pozadine panoa ispred kojih su se pozicionirali. Tako još traje sve dok ne popuste kočnice pa su na vidjelo izašle “šake jada”, “papaka”, i “komplet stranaka” i još pokoja verbalna figure šampiona političkog žargona.

Ista pitanja, iste dileme, isti ljudi prave dramatiku.

HDZ je okupio HNS s računicom da će uz pomoć HNS-a pridobiti i naklon HDZ-a 1990, što popravlja bolji start mandata, nakon čega bi bilo relativno jednostavno formiranje bolje pozicije. Strategija je bila dobra, zalet kako treba, ali uz HDZ 1990 ipak prekratak doseg.

HDZ je svojim biračima obećao prije izbora treći entitet, izmjene Izbornog zakona, hrvatski televizijski kanal, dovesti do formiranja hrvatskog entiteta u BiH i dali jasne uvjete bez kojih ne dolazi u obzir nikakva suradnja sa SDA.

I nakon četiri mjeseca koaliciju koja nije koalicija, nego suradnja,” podsjećamo i upozoravamo da je “riječ o prevari birača.

Vrlo se lako može dogoditi da toliko, koliko bude partnera u vlasti, bude i monetarnih politika.

Baš zato glavno pitanje ovih izbora nije tko će formirati Vlast, nego mogu li isti političari iznjedriti stabilnu Vladu. Odgovor nije baš jako optimističan, navodi se u priopćenju Hrvatskog bloka.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});