„Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ u Travniku – LJUBUŠKI – OAZA U SVJETLU

Autor: Dnevno.ba

TRAVNIK - Šesto izdanje kulturno-umjetničkog festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.” ove godine započelo je u Novom Travniku izvedbom predstave “Vukovarsko svijetlo”.

“Proljeće” će tako, kao i ranijih godina, stići u Travnik, Uskoplje, Vitez, Busovaču, Kreševo, Fojnicu, Kiseljak, Žepče, Usoru, Bugojno te najmanju općinu u FBiH – Dobretiće. Pored općina županija Središnja Bosna i Zeničko-dobojska, Hrvatsko proljeće gostuje i u Hercegbosanskoj, odnosno, Tomislavgradu, te po prvi puta u šest godina trajanja festivala u Sarajevu.

LJUBUŠKI – OAZA U SVJETLU

U Travniku će u subotu, 18. svibnja biti održana izložba slika o Ljubuškom kao i čitanje djela Petra Barbarića pod nazivom „LJUBUŠKI: OAZA U SVJETLU“. Organizator događaja kao i cjelokupne manifestacije je Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, a partneri su Udruga Uzor i Udruga Klik.

Izložba će se održati u Auli KŠC-a u Travniku s početkom u 19 sati, valja istaknuti kako je ulaz na sve događaje u okviru Hrvatskog proljeća Središnje Bosne slobodan što ga izdvaja od ostalih festivala sličnog karaktera.

Kultura svima, neformalno je geslo ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB, organizatora festivala.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI