fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HSP BiH poziva Božu Ljubića da žurno demantira EP BiH

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Hrvatska stranka prava BiH dala je apsolutnu potporu djelatnicima Aluminija u borbi za njihova radnička prava, no kao što je poznato mostarska tvrtka je nažalost sinoć ugašena.

“Aktualni politički predstavnici u vlasti, na vrijeme su bili upoznati sa stanjem u Aluminiju i imali su dovoljno vremena da poduzmu određene korake za spas ovoga diva. Činjenica je da nije pokazan pretjeran interes a ni zabrinutost. Sada smo došli u poziciju da svi peru ruke i da se odgovornost prebacuje na elektroprivrede, Vladu FBiH i na trendove na svjetskom tržištu. Ovdje se radi o ciljanom slomu srca Hercegovine kao i o nesposobnosti aktualne politike”, navodi se u priopćenju Nikole Raguža, predsjednika HSP-a BiH.

“Imamo jučerašnju izjavu predsjednika GV HNS BIH Bože Ljubića da se struja Acelor Mittalu prodaje po 42 eura/Mwh, dok se Aluminiju prodaje po 78 eura/Mwh. Iz EP BiH su mu jasno i argumentirano odgovorili, te ovim putem molimo Božu Ljubića da ne dolijeva ulje na vatru i da ne prebacuje odgovornost na neke druge, jer „zna se“ krivac. Ako je ova tvrdnja EP BiH neistinita pozivamo Božu Ljubića da istu demantira, jer ako se Aluminiju struja prodavala po 78 eura/Mwh, a na tržištu su za prvo polugodište 2019. godine cijene za električnu energiju ispod tih cijena onda ovdje imamo i previše elemenata za kazneno gonjenje”, također se navodi u ovom priopćenju HSP-a BiH.

“Radnici Aluminijskog kombinata trebaju tražiti kaznenu odgovornost onih koji su vodili ovaj kombinat. Da stvar u slučaju Aluminija bude do kraja apsurdna govori i podatak, da svi oni koji su poslovali s Aluminijem su se obogatili i uspješno posluju dok je samo Aluminij propao”, završni je citat HSP-ovog priopćenja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});