I Vesna Pusić se propela na “zadnje noge” i zbog ISIL-ovaca iz Bosne poručila nešto Macronu!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić reagirala je na izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u nedavnom intervju za The Economist da je Bosna i Hercegovina "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku" te ga pozvala da posjeti tu zemlju, prenosi N1.

“Predsjednik Emmanuel Macron trebao bi prihvatiti poziv mladih i posjetiti Bosnu i Hercegovinu, jednu od najžilavijih zemalja u Europi, koja usprkos svemu što joj je učinjeno, posljednjih 30 godina još uvijek živi u nadi”, napisala je Vesna Pusić na Twitteru.

Podsjetimo, Macron je u opsežnom intervjuu kazao da je BiH “tempirana bomba” zbog povratka ratnika ISIL-a.

“Ako ste zabrinuti za ovu regiju, prvo pitanje nije Makedonija, niti Albanija, nego Bosna i Hercegovina. Tempirana bomba koja otkucava tik pored Hrvatske i koja se suočava s problemom džihadista povratnika u BiH”, kazao je Macron.

Odgovorili su mu mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, polaznici škole za političke znanosti Vijeća Europe na zatvaranju Svjetskog demokratskog foruma u Strasbourgu.

Macronu su uputili poruku: “Macron, dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, naš dom nije tempirana bomba!!!”, poručili su pred visokim dužnosnicima Vijeća Europe i sudionicima foruma iz cijelog svijeta.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI