fbpx

Ibrić prošao obuku u vehabijskom kampu kod Zvornika

Autor: R.I

ZVORNIK - Nerdin Ibrić, koji je u terorističkom napadu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio, prošao je obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika, piše "Glas Srpske".

Kako navode, u tom kampu često je boravio i Avdulah Hasanović, koji je uhićen nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

“Vehabijski kampovi u Cerskoj kod Zvornika i baze kod Osmaka i Potočara nadomak Srebrenice biće glavne mete u nastavku istrage o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, zbog sumnje da su počinitelj i inspirator imali suradnike u tim kampovima”, piše ovaj list.

Sugovornik lista rekao je da je Hasanović imao kontakte i sa šefom Islamskog centra “Al Furkan” iz Melburna Harunom Mehičevićem.

Pripadnici zajedničkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH intenzivno nastavljaju aktivnosti radi rasvjetljavanja terorističkog napada.

Tužitelj Tužilaštva BiH Dubravko Čamara rekao je za “Glas srpske” da je jasno da je u Zvorniku počinjen teroristički napad.

Autor: R.I

ZADNJE VIJESTI