Igor Crnadak se sastao sa zapovjednicom NATO stožera u Sarajevu Marty J. Bissell

Autor: Dnevno.ba

SARAJEO - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 8. kolovoza 2018. godine u nastupni posjet novoimenovanu zapovjednicu NATO stožera u Sarajevu brigadnog generala Marty J. Bissell s kojom je razgovarao o suradnji i odnosima BiH sa NATO-om i aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji.

Ministar Crnadak poželio je dobrodošlicu brigadnom generalu Bissell i čestitao na postavljanju na ovu dužnost. Tokom razgovora ministar je informirao zapovjednicu NATO štaba u Sarajevu da su glavni vanjskopolitički prioriteti članstvo u EU i razvoj regionalne suradnje.

Ministar je upoznao zapovjednicu NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Bissell da u BiH ne postoji konsenzus za punopravno članstvo BiH u NATO-u, ali da partnerstvo sa Alijansom uključujući razvoj suradnje i učešće u zajedničkim međunarodnim vojnim operacijama ima podršku svih struktura vlasti u BiH.

Također ministar Crnadak je naglasio da BiH aktivno sudjeluje u nizu zajedničkih aktivnosti kao partnerska zemlja, unutar dostupnih mehanizama, te kao prioritete te suradnje naveo nastavak učešća u misiji u Afganistanu, nastavak suradnje u okviru globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a, kao i u drugim oblastima.

Naglasio je BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma. Također je istaknuo da je neophodna podrška nastavku reformi u BiH, s posebnim naglaskom na borbu protiv korupcije i uspostavljanje vladavine prava, te vraćanje povjerenja u institucije.

Brigadni general Bissell zahvalila je na prijemu i informacijama i izrazila zadovoljstvo što ima priliku osobno doprinijeti razvoju odnosa i suradnje BiH i NATO-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI