fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ima li smisla poštovati zakone ove države?

Autor: Zurnal.info

SARAJEVO - Tročlana Komisija VSTV-a odbila prijedlog Ureda disciplinskog tužitelja za suspenziju predsjednika VSTV-a. Ružica Jukić, Berina Alihodžić i Danijela Mikić bile su članice Disciplinske komisije koja je odbila tužbu protiv Tegeltije.

Ima li više išta smisla? Ima li smisla biti pošten i poštovati zakone ove države? Ima li išta smisla u državi u kojoj pravdu treba da provode Milan Tegeltija, Ružica Jukić, Jadranka Lokmić – Misirača, Berina Alihodžić, Dragomir Vukoje, Željka Radović, Monika Mijić, Mahmut Švraka, Goran Nezirović, Slavo Lakić, Selim Karamehić, Amila Kunosić, Milijana Buha, Violanda Šubarić i Jadranka Ivanović?

Nisu nadležni da razmatraju disciplinsku tužbu protiv svog predsjednika, ali su nadležni da mu na neviđeno daju i pismenu i usmenu podršku. Nisu nadležni da suspendiraju Milana Tegeltiju, ali su nadležni da suspendiraju nepodobnog Božu Mihajlovića. Nisu nadležni da suspendiraju kradljivca zaplijenjenih telefona i tužitelja hakera Olega Čavku, nisu nadležni da suspendiraju presuđenog kriminalca Sašu Labotića raspoređenog na poziciji okružnog tužitelja u Banja Luci, nisu nadležni da preispitaju paranoidne napade Gordane Tadić, nisu nadležni da kazne Dalidu Burzić, nisu nadležni da govore o slučaju Dragičević, nenadležni su za slučaj Memić…

A za što su, uopće, nadležni?

Milan Tegeltija je nadležan da preko posrednika koji uzima mito u kafani rješava krivične spise. I da svog prijatelja progura sa jedanaestog mjesta rang liste u Sud BiH. Nadležan je i da svog prijatelja iz kockarnica Atka Huseinbašića vrati u pravosuđe iako je on odbijao da piše sudske odluke.

Ružica Jukić je nadležna da bude doušnica režimskih medija iz VSTV-a. Nadležna je da pokuša Draženku Pejanović postaviti na mjesto glavne županijske tužiteljice u Tuzli, kako bi sebi, po isteku mandata u VSTV, oslobodila hrvatsko mjesto predsjednice Županijskog suda u Tuzli.

Jadranka Lokmić Misirača nadležna je za izuzimanja od glasanja, nadležna je da sina postavi za direktora Fonda za obnovljive izvore energije, nadležna je da u VSTV-u lobira za svoje prijateljice.

Berina Alihodžić je nadležna da kao članica VSTV nadgleda rad brata Edina Muradbegovića koji je državni tužitelj, nadležna je za napredovanje svoje sestre Edine Danilović koja je sutkinja Vrhovnog suda FBiH, nadležna je da svoju sestričnu Bojanu Miralem promovira u sutkinju Općinskog suda Sarajevo.

Željka Radović je nadležna da podnese ostavku na članstvo u VSTV-u da bi je Milan Tegeltija mogao izabrati za glavnu okružnu tužiteljicu u Doboju. Nadležna je i da se nakon izbora vrati na poziciju člana VSTV-a na koju je dva mjeseca ranije podnijela ostavku.

I Mahmut Švraka je nadležan za sve ono isto kao i Željka Radović. Razlika je tek u tome što je izabran za glavnog republičkog tužitelja Republike Srpke.

Monika Mijić je nadležna da odugovlači natječaj za suca Ustavnog suda Federacije BiH, sve dok za nju ne bude oslobođeno mjesto ustavnog suca.

Goran Nezirović je nadležan da kćerku zaposli u Županiski sud u Sarajevu, pa da nakon toga presjednika Županisjkog suda Jasmina Jahjaefendića unaprijedi za suca Vrhovnog suda FBiH.

Autor: Zurnal.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});