fbpx

IMAMO I “HA-HA-HA” HRVATA: Točka na i na prava razvojačenih Branitelja u FBiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Proteklih je dana i Dom Naroda Parlamenta jednoglasno s 41 glasom „ZA" usvojio nakaradni, protuustavan i diskriminirajući zakon o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u režiji federalnog ministra Salke Bukvarevića i njegovih suradnika u 30-članoj radnoj skupini koja je radila na nacrtu tog zakona.

Ništa se spektakularno nije dogodilo s ovim usvajanjem kada je Zastupnički dom Parlamenta FBiH prije 2/dva dana također praktično jednoglasno usvojio ovakav zakon koji ne zadovoljava ogroman odnosno najveći broj razvojačenih Branitelja u FBiH bez ikakvih stalnih mjesečnih novčanih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu.
Usvajanjem ovog zakona stavljena je točka na i na sva buduća prava razvojačenih Branitelja bez ikakvih stalnih mjesečnih novčanih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu jer će ih svugdje dočekati zatvorena vrata na kojima će pisati: “DOBILI STE SVOJ ZAKON, ŠTO VIŠE TRAŽITE“!

Ovakav zakon je produkt izdaje među braniteljskom populacijom u režiji izdajnika iz tzv. “kampa heroja“ i njihovih predstavnika Hamze Krkalića i Amela Pervana i neka njih dvojica i svi oni koji su ih podržavali u njihovom predstavljanju razvojačenih Branitelja u FBiH nastave živjeti s time do kraja svoga života.

No, ova priča u vezi ovakvog zakona zacijelo neće završiti u redovitoj proceduri jer će ovaj zakon zasigurno završiti na smetljištu povijesti jer će ga pravni eksperti oboriti na svakom sudu u BiH i izvan nje jer je sam po sebi nerealan, neodrživ, neprovediv i neobranjiv na svim sudovima, što je izgleda i bila intencija kreatora ovakvog zakona, da ga usvoje u formi koja je neodrživa. Da zadovolje malovjerne i lakovjerne razvojačene Branitelje, da im podgriju nadu, a kada padne na svim sudovima reći će: “Mi nismo ništa krivi što je pao na sudu, ta zajedno u njegovoj izradi sudjelovali ste i vi (predstavnici Branitelja).

URB HVO-a ŽZH je za sve ovo odavno znala i stoga je krenula sasvim drugačijom stazom u rješavanju prava svojih članova tako da s nakaradom od ovog zakona nema baš apsolutno nikakve veze. I nema nikakve moralne a ni zakonske obveze u usvajanju ovakvog zakona.

Ipak URB HVO-a ŽZH čiji su predstavnici dali nemjerljiv doprinos u provedbi Rezolucije Branitelja dužni su ovim svojim priopćenjem izvijestiti cjelokupnu braniteljsku populaciju i sve razvojačene Branitelje u FBiH bez ikakvih stalnih mjesečnih novčanih primanja što ovakav zakon donosi razvojačenim Braniteljima i članovima njihovih obitelji:

1.Što se tiče 14 točaka koje predviđaju prava razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u vezi stambenog zbrinjavanja, zapošljavanja, liječenja te raznih drugih pogodnosti u taj dio nećemo ulaziti jer sve te točke na papiru lijepo zvuče no u praksi će biti neostvarljive kao i uvijek do sada od završetka Domovinskog rata u BiH,

2.Vezano za tzv. “egzistencijalnu naknadu“ u visini od 5,00 KIM po mjesecu sudjelovanja u ratu ona je socijalna kategorija umjesto braniteljska i nju će moći ostvariti ovi branitelji:

a). Koji imaju 57 i više godina,

b). Koji su bili u ratu najmanje 1/jednu godinu,

c). Koji su najmanje 1/jednu godinu na Zavodu za zapošljavanje prije podnošenja zahtjeva,

d). Kojima imovinski cenzus ne prelazi 170,00 KM mjesečno (po bilo kojem osnovu što je 50% od zajamčene mirovine u FBiH isplaćene za prosinac 2018. godine)

3.Vezano za objavu jedinstvenog registra Branitelja preko web stranice federalnog ministarstva branitelja u toj objavi će biti 577 000 tzv. „pripadnika oružanih snaga“ u FBiH kojima nitko neće moći ništa jer je isto prije nekoliko godina uradila RH svojom objavom registra za mandata onog idiota Freda Matića da bi dolaskom Tomislava Medveda za ministra Branitelja taj registar bio povučen iz javnog gledanja a iz njega nitko nije ispao, a to sve čeka i objavu ovakvog nakaradnog registra branitelja u još nakaradnijem zakonu koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH, iz kojeg također nitko neće ispasti jer su svi uredno zavedeni u Grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze po općinama i gradovima u FBiH,

4.Podnositelji zahtjeva za tu egzistencijalnu naknadu će se brojati u desetinama tisuća i ta će brojka zacijelo preći cifru od 100 000 tzv. “branitelja“, baba, tetaka i žaba, uhljeba, dezertera i izdajnika u ratu, koji će tražiti tu naknadu kao i mnoga puta do sada kada su u pitanju jednokratne pomoći, te pomoći za nezaposlene branitelje iz 2006. gdje su mnogi tzv.“branitelji“ dobili te pomoći a s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa dok su istinski branitelji iz borbenih postrojbi ostali uskraćeni za bilo kakvu pomoć,

5.Nema razlike između borbenih i neborbenih postrojbi pri traženju uvjerenja iz ureda obrana jer će svi donijeti kakvu-takvu potvrdu kako su bili pripadnici određenih borbenih postrojbi i kao takvi će tražiti tu egzistencijalnu naknadu što se već događa po općinama i gradovima za što imamo dokaze,

6.Mnogi će lažirati svoje imovno stanje tako da mnogima imovinski cenzus neće prelaziti 170,00 KM a u stvarnosti takve osobe imaju fiktivne firme na drugim osobama u zemlji i inozemstvu te imaju druge izvore prihode iz inozemstva a tažiti će i dobiti tu egzistencijalnu naknadu.

Ovo su samo kapi u moru nepravilnosti koje će se usvajanjem ovakvog nakaradnog, protuustavnog i diskriminirajućeg zakona opravima razvojačenih Branitelja događati dok će mnogi istinski razvojačeni branitelji iz borbenih postrojbi kao i uvijek do sada ostati uskraćeni u dobivanju svoje pravične naknade u vidu braniteljskog dodataka.

Bez te naknade će ostati i Predsjednik URB HVO-a ŽZNB Vlado Marušić jer nije na zavodu za zapošljavanje godinu dana a nikada neće ni biti jer od tog Zavoda nikada nije ništa dobo niti će dobiti pa je samim time eliminiran iz ostvarivanja prava na tu tzv. “egzistencijalnu naknadu“ kao i mnogo drugih članova URB HVO-a ŽZH te razvojačenih Branitelja HVO-a i Armije BiH po drugim osnovama.

Konačno, dužni smo iznijeti i glavnu intenciju kreatora ovakvog nakaradnog, protuustavnog i diskriminirajućeg zakona a ona je:

-Prema projekcijama Salke Bukvarevića i njegove bratije iz SDA pravo na tzv. “egzistencijalnu naknadu“ će moći ostvariti kojih 20 000 razvojačenih Branitelja premda su jako dobro znali kako je velika odnosno ogromna većina od tog broja pripadnici Armije BiH. Svi su do jednoga na zavodu za zapošljavanje a imovinski cenzus pripadnika Armije Bih ja znatno lošiji od pripadnika HVO-a koji negdje rade i ostvarivanju prihode zasigurno preko 170,00 KM tako da će od te cifre 20 000 onih koji će dobiti tu egzistencijalnu naknadu biti u omjeru 19 000 naspram 1000 u korist Armije BiH.

I upravo takav zakon slave i hvale na sva zvona predstavnici Armije BiH iz tzv. “kampa heroja“ Amel Pervan i HamzaKrkalić.

A takav zakon u oba doma Parlamenta FBiH podržavaju i zastupnici HDZ-a BiH okupljeni oko bivšeg HNS-a koji se topi kao snijeg u svibnju.

A mi smo dužni zbog naših članova i cjelokupne javnosti štititi svoj identitet, dignitet, vjerodostojnost i principijelnost te ćemo ovim putem nakon objave imena hrvatskih Juda i izdajnika iz Zastupničkog doma od njih 1.16 objaviti javno imena i ovih izdajnika iz Doma Naroda Parlamenta FBiH a oni su:

1.Anel Šahinović – Hrvat ha,ha,ha,

2.Ilija Ilić,

3.Boris Krešić,

4.Ivo Tadić,

5.Edim Fejzić – Hrvat,ha,ha ha,

6.Marko Saraf,

7.Zdenka Džambas,

8.Ilija Nakić,

9.Tomislav Martinović,

10.Damir Džeba,

11.Iva Raguž,

12.Marija Iličić,

13.Zdravko Bešlić,

14.Ivan Ivić,

15.Stipan Šarac,

16. Tomislav Mandić,

17. Damir Marjanović

Ovi zastupnici su uz pomoć zastupnika iz reda muslimansko-bošnjačkog naroda kako im drago, srpskog naroda, te iz reda ostalih izglasovali danas Zakon o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji.

Neka im dizanje ruke za ovakav zakon služi na čast i neka žive s time do kraja svog života i oni i njihove obitelji. Razvojačeni Branitelji će živjeti zauvijek a oni na njihovu žalost neće duže od svog mandata u kojemu su prodali dušu vragu svome.

Ovim putem URB HVO-a ŽZH završava jedno poglavlje spomena na prava razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH te poziva sve one koji nisu predali svoju dokumentaciju u udrugu da to učine u što je moguće skorijem roku jer prava naših članova na 6,00 KM po mjesecu sudjelovanja u Domovinskom ratu tek sada dolaze na naplatu neovisno o vašim godinama života, da li radite ili ne radite, primate li ili ne primate mirovinu, da li ste ili niste na zavodu za zapošljavanje. Bitno je samo da ste bili pripadnici borbenih postrojbi najmanje 1/jedan mjesec i da ne primate nikakvu naknadu po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Bog vas blagoslovio Branitelji i ostajte ustrajni. Kao što je nedavno rekao kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro: “Došlo je vrijeme: Sad ili nikad!“, navodi se u priopćenju URB HVO-a ŽZH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI