fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Vlada ŽP

Imenovana nova Vlada Županije Posavske, HDZ-ovac ponovno izabran za predsjednika

Autor: Dnevno.ba

U sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske, u Domaljevcu, danas održana je II. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske s jedinom točkom dnevnoga reda: Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Predsjednika i članova Vlade Županije Posavske, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Skupština je usvojila Odluku kojom je potvrđeno imenovanje predsjednika Vlade Đuru Topića i članova županijske Vlade:

Željko Nedić, Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske,
Mirsad Ahmetović, Ministarstvo pravosuđa i uprave, zamjenik predsjednika Vlade ŽP,
Mijo Stanić, Ministarstvo financija,
Pero Radić, Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša,
Ana Andrić, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta,
Damir Živković, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike,
Mato Brkić, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,
Dragutin Živković, Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja,
Ilija Mišković, Ministarstvo branitelja.

Foto: Vada ŽP

Skupština Županije Posavske ranijim izborom izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH i današnjim potvrđivanjem imenovanja Vlade Županije Posavske je okončala formiranje vlasti nakon Općih izbora 2022 u BiH.

Nakon zasjedanja Skupštine predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u izjavi za medije je kazao:

-Danas smo završili implementaciju rezultata izbora koji su održani početkom listopada prošle godine. Znači, nakon konstituiranja Skupštine ŽP danas smo konstituirali Vladu Županije Posavske u sazivu koji je obznanjen. Implementirali smo izborne rezultate u kojima smo kao HDZ Bosne i Hercegovine osvojili izbornu pobjedu, te implementirali sporazum koji je stranka potpisala sa strankama osmorke za implementaciju rezultata izbora na svim razinama vlasti. Većina je ministara iz ranijeg saziva, u čemu se ogleda kontinuitet rada što je dobra osnova kako ne bi trošili vrijeme na prilagodbu, još više intenzivirali rad i nastavili tamo gdje smo stali u prošlom mandatu, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić koji je tijekom skupštinskog zasjedanja predstavio smjernice rada Vlade. Među njima naglasio je jačanje gospodarstva i poljoprivrede, te rješavanje infrastrukturnih problema, kako onih koji su u izravnoj nadležnosti županije, tako i onih koji su u nadležnosti općina i grada. Također je istaknuo kako će Vlada nastaviti s demografskim mjerama i s podizanjem kvalitete zdravstvenih usluga. Visoko među prioritetima naglasio je i teme vezane za braniteljsku populaciju, što će biti prioritet rada ministra branitelja, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić.

U izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić izrazio je zadovoljstvo što je Županija Posavske među županijama s hrvatskom većinom među prvima imenovala novu Vladu.

-Prvi smo konstituirali Skupštinu Županije Posavske nakon općih izbora i danas smo to potvrdili imenovanjem Vlade Županije Posavske. Imenovana Vlada ima legalitet, legitimitet i radno iskustvo. Radi se o dobrom dijelu o ministrima i predsjedniku Vlade koji su radili i u prošlom sazivu u teškim vremenima, u vremenima pandemije, dobro su radili svoj posao, a uz to je Vlada pojačana s dva nova ministra. Od Vlade ŽP očekujemo da ubrzano krene s realiziranjem programa rada. Predsjednik Vlade je za ovu godinu predočio smjernice djelovanja i vjerujem da će uspješno ići u tom smjeru kako bi svaki žitelj Županije Posavske osjetio dobrobit od njenog rada, jer to zapravo građani ove županije i zavređuju, kazao je predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});