fbpx
Foto:FENA

ISKRIVLJENA LOGIKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA Mrtav ozbiljan tvrdi da se Osmicu uhitilo zato što je Bošnjak

Autor: Fena

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da je uhićenje ravnatelja Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića politički pritisak Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

– To se radi samo Bošnjacima. Sasvim sigurno se radi o jednom političkom pritisku i političkim procesima jer na tapetu su samo ministri iz SDA, Bisera Turković i Selmo Cikotić, koji su dobri ministri – kazao je.

Također, za Mehmedagića kaže da je dobar šef obavještajne službe, da je dio sigurnosti države te da s razlogom ide ‘na nerve’ neprijateljima BiH.

– Prvo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zatim premijer FBiH Fadil Novalić. Nezamislivo je da se to radi bilo kome drugom osim Bošnjacima, nažalost, uz pomoć nekih bošnjačkih kadrova – kazao je Izetbegović.

Komentirajući inicijative da se ukine Ured visokog predstavnika (OHR), Izetbegović je kazao da je to samo politička poruka te da od toga nema ništa, jer svi znaju što su uvjeti za odlazak OHR iz BiH.

– Najvažniji je onaj od kojeg smo jako daleko, a to je stabilnost i stanje u zemlji. Čudi me samo da Kina, koja želi investirati u BiH, ima takve stavove – zaključio je Izetbegović.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI