Ivanićev PDP najavio rušenje vlasti u RS-u

Autor: S.Horić

BANJA LUKA - Mladi PDP-a dijelili su danas na banjalučkom Trgu Krajine letke kojima izražavaju nezadovoljstvo lošim vladanjem premijerke RS Željke Cvijanović i ministra financija RS Zorana Tegeltije i traže njihovu odgovornost za katastrofalno stanje u Republici Srpskoj, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Na lecima „Dolje Vlada, dolje nenarodna vlast!“, uz fotografije Cvijanovićeve i Tegeltije, naveden je spisak njihovih aktivnosti koje su pogubne za Republiku Srpsku. Cvijanovićeva se proziva za afere kupovine narodnih poslanika i zapošljavanje sina u „Elektroprenos BiH“, te korupciju, a Tegeltija za enormna zaduženja Srpske, tajkunske veze i odgovornost za propast „Bobar banke“ i „Balkan Investment banke“, te nestanak mjenica Robne kuće „Boska“.

Član Glavnog odbora PDP Nikola Dronjak rekao je da ja namjera akcije da lecima ukažu na kriminalne aktivnosti Vlade RS i na potrebu da se režim promijeni, a ne isključuje ni mogućnost da mladi nezadovoljstvo izraze i na protestima.

“Život u RS je postao pretežak. Za to je kriva premijerka Cvijanović i stvarni premijer Zoran Tegeltija, ali i predsjednik RS Milorad Dodik koji ih je doveo na pozicije” – rekao je Dronjak.

Potpredsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da stranka podržava svaku akciju mladih u Republici Srpskoj koji su za promjenu postojećeg stanja i da kroz djelovanje u stranci mladi imaju šansu da to urade.

Akcijom će u narednim danima biti obuhvaćeno oko 100.000 građana Srpske. Podjela letaka je ozvaničena u Banjaluci, a akcija će biti nastavljena i u Bijeljini, Palama, Trebinju i ostalim većim gradovima Republike Srpske.

Autor: S.Horić

ZADNJE VIJESTI