fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ivica Todorić večeras stiže u Hrvatsku?

Autor: Večernji list

ZAGREB - Neslužbeno doznajemo da bi Ivica Todorić večeras trebao stići u Zagreb iz Londona redovnim letom u 20 sati. Policija bi Todorića odmah po slijetanju u Zagreb trebala prebaciti u Remetinec.

Britanski sudac Duncan Ouseley 25. listopada je u Londonu odlučio da će osnivač Agrokora Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj. Odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostupanjska odluka postala je pravomoćna.

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona. Nakon što mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj, Todorić je rekao da je “malo razočaran”, ali i spreman za daljnje bitke.

“Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam doći u London, ostao godinu dana i za to vrijeme sam obavio zadaće koje sam sebi postavio. Ostajem ovdje još oko 25 dana. Naravno da sam malo razočaran, ali u krajnjoj liniji ja moram ići dalje u bitku i mislim da me ovo neće zaustaviti i da će krenuti još jače naprijed”, izjavio je tada Todorić.

Todorić je uhićen lani 7. studenog u Londonu, kamo se sklonio nakon izbijanja afere Agrokor, temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza. DORH je u listopadu 2017. godine izdao tjeralicu za Todorićem, osumnjičenikom u aferi Agrokor. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12 Agrokorovih menadžera te revizora.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});