fbpx

Iz HNŽ priopćili kako nastavu ne treba remetiti jer škole nisu izvor zaraze

Autor: dnevno.ba

Sindikat učitelja HNŽ-a naglašava da škole nisu izvor zaraze nego da je ona omogućena raznim izvanškolskim aktivnostima i nesmetanom fluktuacijom stanovništva unutar i izvan države.

Ako Krizni stožer vrati nastavu u skupine, oglušit ćemo se o njihovu preporuku te nastaviti dalje s kako-tako normalnom, redovitom nastavom i tražiti svoja prava sudskim putem, ako to situacija bude zahtijevala, a sve u najboljem interesu svih učenika, ističu iz Sindikata učitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na čelu s predsjednikom Slavkom Laušem.

“Dana 26. ožujka ove godine ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović poslao je dopis u kojem ponovno nalaže osnovnim školama da same procijene kako će izvoditi nastavu s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj se nalaze. S obzirom da ministar ponovno pere ruke od svega i ne želi preuzeti nikakvu odgovornost, premda je to njegova nadležnost, školstvo je opet dovedeno pred svršen čin te mora tražiti potporu u drugim instancama”, navodi se iz Sindikata.

Dodaju kako im je drago da predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg razmišlja na posve drukčiji način te svojim aktivnostima i zalaganjem podržava da se nastava odvija kao i dosad, te da se nastavni proces odvija kako-tako nesmetano do svoga završetka.

Sindikat učitelja HNŽ-a naglašava da škole nisu izvor zaraze nego da je ona omogućena raznim izvanškolskim aktivnostima i nesmetanom fluktuacijom stanovništva unutar i izvan države.

“Stava smo da se nastava ne treba remetiti, odnosno da učenici i dalje trebaju nastavu pohađati po modelu 18+, naročito imajući u vidu da su nam do kraja nastavne godine ostala 42 radna dana, a učenicima prvih i devetih razreda deset dana manje”, kazali su.

“Također, ako Krizni stožer vrati nastavu u skupine, naglašavamo da ćemo se oglušiti o njihovu preporuku te nastaviti dalje s redovitom nastavom i ako to situacija bude zahtijevala, tražiti svoja prava sudskim putem, a sve u najboljem interesu svih učenika, a naročito učenika prvih i devetih razreda”, stoji u priopćenju.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI