fbpx

IZ KANTONALNOG TUŽILAŠTVA SARAJEVO ZA DNEVNO.BA O SLUČAJU „ZORAN ČEGAR“: „predmet se nalazi u fazi…“!

Autor: Dnevno.ba/ Josip Šimić Đinđić

I dalje se ne stišava bura oko snimka kojeg su prije nekoliko mjeseci objavili bh.  mediji, na kojem načelnik uniformisane policije FUP-a, Zoran Čegar, tuče radnika parkinga u prisustvu još dvojice policajaca, piše Josip Šimić-Đinđić!

Snimak je nastao 10. siječnja 2022. godine, a prikazuje kako je policijsko vozilo blokiralo jedan privatni automobil na parkingu. Radnik je to očito pokušao objasniti Čegaru koji ga je prvo slušao, a zatim, bestidno i pred svima, na očigled javnosti, krenuo udarati u prisustvu svoje dvojice kolega! Kako se može vidjeti, mladić uopće nije pružao otpor policajcu Zoranu Čegaru.

Federalni ministar unutarnjih poslova, Sindikat F MUP-a i Federalna uprava policije najoštrije su osudili takvo Čegarovo bahato i nasilničko ponašanje, koje je naštetilo ugledu FUP-a, te su pozvali nadležne na hitnu istragu protiv Čegara.

Ranije su iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) od 22. 02. 2022. godine, potvrdili za portal Dnevno.ba, da su  „policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, dana 15.02.2022. godine Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavili službeni izvještaj protiv Z.Č. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. stav 1. KZ F BiH (nasilničko ponašanje), na štetu A.F. iz Sarajeva” – odgovorili su na naš upit iz MUP-a Kantona Sarajevo!

Zoran Čegar je u ovome predmetu već saslušan, kao osumnjičenik.

Dana 03. 05. 2022. godine, poslali smo upit Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, šta su konkretno uradili, a nakon što su zapremili Izvještaj MUP-a KS podnijet protiv Zorana Čegara, te da li je u navedenom predmetu protiv imenovanog donijeta Naredba o provođenju istrage, te dokle je stigla istraga?!

Dana 06. 05. 2022. godine, iz Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo su za naš portal, odgovarajući na upit potvrdili: „u vezi sa vašim upitom, obavještavamo Vas da se navedeni predmet nalazi u fazi provjera navoda iz prijave kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela“ – saopćio je za portal Dnevno.ba Alem Hamzić, službenik za informiranje u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKSTOVI:

OTKRIVAMO: ‘Ko je bahati, nasilnički i siledžijski visokorangirani djelatnik FUP-a Zoran Čegar, koji je brutalno prebio radnika u Sarajevu!?

SINDIKAT FUP-a: Zoran Čegar je narušio ugled Federalnog MUP-a!

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova zgroženo policijskom brutalnošću i ponašanjem Zorana Čegara!

Umjesto, da se pokaje, Zoran Čegar se besramno lažima “vadi”, oglasila se i Federalna uprava policije!

https://www.source.ba/clanak/BiH/595270/dt?fbclid=IwAR3dlEOQiT14-zUsghIUpQc1EOEV1kqQWiRwpSCoKnTmKrWgEHkJZ4NzgUc

PITALI SMO PSIHIJATRA: “Zoran Čegar je nestabilna i opasna ličnost”!

POTVRĐENO IZ MUP-a KS ZA DNEVNO: “Podnijet Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv visokorangiranog djelatnika F MUP-a Zorana Čegara”!

 

Autor: Dnevno.ba/ Josip Šimić Đinđić

ZADNJE VIJESTI