fbpx

IZ TUŽILAŠTVA KANTONA TUZLA ZA DNEVNO O SLUČAJU SMRTI MAIDE DAFIĆ (15)!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

„U Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona je 24. avgusta 2020.g., održan sastanak sa ocem preminule djevojčice Maide Džafić, tokom kojeg je dao i svoj iskaz tužiocima. Također, oštećenom je prezentirano da je po nalogu glavnog tužioca formiran istražni tim tužilaca i istražitelja koji su zaduženi za provođenje istrage, te je također prezentiran i plan provedbe istražnih radnji. U predmetu su saslušani članovi porodice, te će biti izuzeta kompletna medicinska dokumentacija iz UKC-a Tuzla, koja će biti predmet analize, a nakon toga će biti izdata naredba za potrebna vještačenja. Također, će se saslušati veći broj drugih osoba za koje postoje saznanja i vjerovatnoća da će svojim iskazom dati informacije o bitnim okolnostima vezanim za događaje u vezi sa smrti petanestogodišnje djevojčice. Tek nakon što se provedu sve potrebne provjere i istražne radnje ćemo biti u mogućnosti donijeti tužilačku odluku u predmetu“ – naveli su iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona za Dnevno!

Podsjećanja radi, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona provodi istragu u vezi smrti djevojčice Maide Džafić (kći Miralema Džafića).

Portal Dnevno, već je ranije pisao o ovome slučaju, u članku pod nazivom: „Ljekari na UKC Tuzla javašlukom usmrtili djevojčicu Maidu Džafić. Slučaj istražuje i Tužilaštvo TK!“ od 16. 08. 2020. godine, u kojemu tekstu se opisuje, da je djevojčica Maida Džafić zbog nemara i nesavjesti doktorice Melihe Zahirović, te Načelnika Klinike za infektivne bolesti na UKC Tuzla dovelo do smrti djevojčice.

Otac preminule djevojčice Maide Džafić, Miralem Džafić već je nekoliko puta održao javne proteste tražeći odgovornost odgovornih, o čemu su bh. mediji izvještavali.

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI