fbpx

Izabrana nova Vlada RS

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA- Nova Vlada Republike Srpske (RS), čiji je premijer Radovan Višković, izabrana je kasno sinoć u Narodnoj skupštini RS.

Nakon 13 sati zasjedanja, pola sata iza ponoći, za izbor Viškovića je glasalo 54 izaslanika, protiv je bilo devet, a suzdržanih je bilo četvoro izaslanika. Izbor članova nove Vlade podržala su 54 izaslanika, protiv je bilo 13, a dva suzdržana.

U entitetskoj vladi je osam ministara iz SNSD-a, troje iz Socijalističke partije (SP), dvoje iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), te po jedno iz Demokratskog saveza -Demos, Ujedinjene Srpske (US) i Narodnog demokratskog saveza (NDP).

Kada su u pitanju SNSD-ovi kadrovi, Dragan Lukač ostaje ministar unutarnjih poslova, nova ministrica financija je Zora Vidović, resor pravde i dalje će voditi Anton Kasipović, a ministar zdravlja i socijalne zaštite je Alen Šeranić. Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Boris Pašalić, a na čelu resora građevine, prostornog uređenja i ekologije ostaje Srebrenka Golić.

Ministar za europske integracije i međunarodnu suradnju je Zlatan Klokić, a novo Ministarstvo za znanstveno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje vodit će Srđan Rajčević.

Troje socijalista u Vladi RS-a predstavljaju Petar Đokić, koji će voditi Ministarstvo energetike i rudarstva, Duško Milunović je novi ministara rada i braniteljsko-invalidske zaštite, a Sonja Davidović je nova ministrica obitelji, omladine i sporta. DNS-ov NeđoTrninić ostaje u resoru prometa, a Lejla Rešić u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.

Ministar privrede i preduzetništva je NDP-ov Vjekoslav Petričević, a ministrica trgovine i turizma je Dragica Kovač, iz DS-a, nove stranke Nedeljka Čubrilovića, dok je iz Ujedinjene Srpske ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI