fbpx

IZBACILI DIJETE NA CESTU Dječak iz Neuma spava u autu ispred zgrade, jer su ga roditelji izbacili iz kuće!

Autor: Dnevno.ba

NEUM - Potresno pismo o sudbini devetogodišnjeg dječaka iz Neuma proširilo se društvenim mrežama. Građanin ovog mjesta, koji je htio ostati anoniman, poslao je dopis stranici “Probudi se, Neume”, da mališan i njegova braća godinama trpe torturu oca alkoholičara, piše Hercegovina.info.

Facebook grupa “Probudi se, Neume” objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu. Naime, prema pismu jednog građanina, njegov devetogodišnji susjed spava u starom autu ispred zgrade, jer su ga roditelji izbacili iz stana.

Potresno pismo prenosimo u cijelosti:

“Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idemo na kavu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina, jako mlado zar ne, da na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se to dešava, bilo je tu i socijalno i policija, ali ništa, ne oduzimaju se djeca. Nitko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno, kada kažeš nekome o tome svi su žalosni, svi to znaju, policija je poduzimala nešto, ali propalo je, naravno. Otac koji svoje dijete veže lancem, udara šakama, modrica svukuda, majka to sve gleda i ne reagira, bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade, dao im je pletene vreće i dok on doma leži i dangubi naravno, njih trojica moraju nositi to. Maltretiranje zar ne? Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi 2 dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, vaki je naki je, ali kad taj isti klinac, što ga neki zovu svakakvim imenima, sjedne s tobom pričati kako živi, stvarno neugodno. Vjerujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje, on meni odgovara pognutom glavom. Mama i tata su me izbacili, ne idem već 2 dana u školu, torba mi je doma. Nisam jeo ništa od jučer. Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvič da pojede, uveo ga u stan da se ugrije, ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu. Zato molim, ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo, idemo mi nešto poduzeti kad nitko neće…”, piše u poruci.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI