fbpx

IZETBEGOVIĆ: BiH se opredijelila za članstvo u EU i u NATO-u konsenzusom u kojemu su sudjelovali i predstavnici Srba iz Republike Srpske

Autor: dnevno.ba

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), izjavu ruskog veleposlanika Igora Kalabuhova da BiH ne bi trebala ući u EU nazvao je “flagrantnim i drskim miješanjem u unutarnje stvari BiH”.

Izetbegović je za Nacional analizirao političku situaciju u zemlji, posebno krizu povjerenja Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH, koja je izazvana neuspjehom pregovora o promjeni izbornog zakona BiH.

Igor Kalabuhov napisao je u vlastitom tekstu za banjalučki Glas Srpske prije nekoliko dana kako bi građani BiH trebali dobro razmisliti je li im potrebno članstvo u EU.

“BiH se opredijelila za članstvo u EU i u NATO-u, i to konsenzusom u kojemu su sudjelovali i predstavnici Srba iz Republike Srpske. Konkretno, Dodikovi ljudi iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). To su naše državne strategije, službeni dokumenti BiH, koje provodimo. Čak je i drsko da ambasador to komentira, a kamoli da negira ta naša opredjeljenja”, rekao je Izetbegović za Nacional.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI