fbpx

IZETBEGOVIĆ: Moraju se smanjiti ovlasti domova naroda; Hrvati moraju biti zadovoljni jer imaju i previše

Autor: Dnevnik.ba

U Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo održana je svečanost povodom 31. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je, obraćajući se prisutnima, govorio o brojnim temama i iznio nekoliko nebuloza, piše Dnevnik.ba.

Govoreći o rezultatima Vlade FBiH, Izetbegović je kazao da je ta Vlada uspjela napraviti 2021. godinu najboljom godinom nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

„To brojke govore. To nije mišljenje predsjednika SDA. Mi ćemo, mislim, već u studenom imati izravnan broj zaposlenih s onim pretpandemijskim. Imat ćemo uspješnije gospodarstvo, veći izvoz, veću akumulaciju u proračune nego 2019. godine. To je u ovim okolnostima uspjeh“, izjavio je Izetbegović.

Govoreći o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva, Izetbegović je kazao da “hrvatski korpus kao najmalobrojniji u BiH, mora biti zadovoljan, ali da se ovlasti i nadležnosti domova naroda moraju svesti isključivo na zaštitu vitalnih nacionalnih interesa.”

„Ovo što sada živimo je diktat manjine u parlamentima nad većinom“, kazao je Izetbegović.

Autor: Dnevnik.ba

ZADNJE VIJESTI