fbpx
Antonio Balic/Cropix

IZETBEGOVIĆ: Nadam se da jučerašnji sastanak u Bruxellesu predstavlja kraj nerazumnih blokada

Autor: dnevno.ba

Politički sporazum kojeg su sinoć u Briselu prihvatili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i većina predsjednika parlamentarnih stranaka važan je iskorak na europskom putu Bosne i Hercegovine – smatra predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Principi i obveze iz Sporazuma, kako je istaknuo, predstavljaju mapu puta koja ne otvara samo vrata kandidatskog statusa za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, već osigurava bolju funkcionalnost bh. institucija i usvajanje važnih zakona iz oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije.

– Nadam se da jučerašnji sastanak u Bruxellesu predstavlja kraj nerazumnih blokada koje su u proteklom periodu svima nanosile štetu i da će se svi koji su prihvatili Sporazum, ali i oni koji to nisu uradili, pridržavati njegovih principa – naglasio je Izetbegović.

Zahvalio je predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i visokom predstavniku Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu na angažmanu i podršci u usaglašavanju i prihvaćanju Sporazuma.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI