fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

IZETBEGOVIĆ SE ODREKAO VALENTINA INZKA ‘Neka uradi ovo i ode iz Bosne i Hercegovine uzdignutog čela’

Autor: Dnevno.ba

Valentin Inzko visoki je predstavnik u BiH još dvadesetak dana. Gotovo cijeli mandat proveo je na toj poziciji kao neformalni glasnogovornik bošnjačke politike.

Sada, kada je gotovo, ta ista politika ga se odriče.

Naime, Bakir Izetbegović mu je danas iz Srebrenice poručio da proglasom donese zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenica i ode iz BiH “uzdignutog čela”.

“Negiranje genocida je kapriciozna, maliciozna i besmislena politika srbijanskog režima. Sve što je postigla je to da se svijet pokrene. Na kraju će ostati usamljena u negiranju”, poručio je predsjednik SDA.

Izetbegović je pozvao još uvijek aktualnog visokog predstavnika u BiH da konačno učini nešto po tom pitanju i iskoristi ovlasti koje su mu na raspolaganju.

“Pozivam gospodina Inzka da, evo ostalo mu je još 20 dana mandata, ode iz Bosne i Hercegovine ‘uzdignutog čela’. Nitko mu neće ni riječ prigovoriti za njegov mandat ako nametne zakon o zabrani negiranja genocida”, zaključuje Izetbegović.

Znakovito je ovo “nitko mu neće ni riječ prigovoriti” i govori puno o Izetbegovićevoj politici. Iako je, naime, kako smo već kazali, Inzko u BiH proveo mandat kao neformalni glasnogovornik Bakirove politike, Bakir ga se danas odriče i poručuje mu da ako ne uradi ovo što traži od njega da će mu se jako zamjeriti.

Zamislite kako bi Inzko prošao da nije radio za SDA sve ono što je radio. Mandat Valentina Inzka uskoro prestaje i to je sreća, i to ne za njega nego za Hrvate i Srbe u BiH kojima nimalo nije išao na ruku.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});