IZETBEGOVIĆ: Za obranu BiH spreman sam i na rat, nitko od Hrvata nikada nije zatražio treći entitet jer znaju da ga ne mogu dobiti

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon što su novinari Deutsche Welle-a objavili intervju sa Draganom Čovićem, članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, intervju je urađen i sa Bakirom Izetbegovićem, članom iz reda bošnjačkog naroda. Razgovaralo se o mnogim pitanjima, mogućem odcjepljenju RS-a, trećem entitetu, europskoj perspektivi, prijateljstvu Izetbegovića i turskog predsjednika Erdogana, rastućem utjecaju Rusije, međunarodnom terorizmu itd.

Odgovarajući na pitanje o svojoj reakciji u slučaju “katalonskog scenarija” i mogućnosti da se Republika Srpska odcijepi od BiH, Izetbegović je priznao i da je “spreman na rat”.
“Branit ću ono na što smo stekli pravo borbom 1992-1995. godine, pa i samim Daytonskim mirovnim sporazumom. Onaj tko voli BiH trebaju biti spremni ići do kraja”, kazao je Izetbegović.

Također, na pitanje o hrvatskom trećem entitetu kazao je: “Jesu li Hrvati zatražili treći entitet, je li itko konkretno zatražio treći entitet? Nikada Hrvati neće zatražiti treći entitet jer znaju da ga neće dobiti”, odgovorio je on.

Cjelokupan intervju pogledajte:

OVDJE

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI