fbpx

IZRAEL prvi put od početka pandemije otvoren za individualne turiste

Autor: Dnevno.ba

Izrael je u ponedjeljak otvorio granice za individualne turiste, prvi put od početka pandemije koronavirusa.

Vlasti se nadaju da će otvaranje vrata zemlje za individualne putnike udahnuti novi život turističkoj industriji. Prije pandemije, u božićnoj sezoni stotine tisuća ljudi posjećivalo je Betlehem, za koji se vjeruje da je Isusovo rodno mjesto, na Zapadnoj obali, koja je pod okupacijom Izraela, prenosi Fena.

Prethodno je otvaranje za turiste planirano prošlog proljeća, ali je odgođeno zbog porasta slučajeva koronavirusa zbog delta varijante. Izrael je od tada pojačao kampanju cijepljenja pa je polovica stanovništva primila treću dozu vakcine, čime je broj slučajeva smanjen.

Turisti moraju imati dokaz o cijepljenju, primanju treće doze ili oporavku od koronavirusa u posljednjih šest mjeseci. Vlasti priznaju većinu cjepiva, ali oni koji su cijepljeni ruskim Sputnikom moraju proći serološki test. Putnici moraju pokazati negativan test na koronavirus prije nego što se ukrcaju na letove i još jedan po dolasku.

Tijekom pandemije Izrael je dozvoljavao posjete nekim strancima, među kojima su bili oni koji imaju bliske rođake u zemlji, kao i oni koji dolaze zbog posla ili studiranja. U rujnu je odobren ulazak organizovanim turističkim grupama, prenosi AP.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI