fbpx

Izrtbegović: Turska može pomoći BiH da izađe iz ekonomske krize

Autor: Fena

SARAJEVO - Tokom sutrašnje posjete predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana Bosni i Hercegovini očekuje se potpisivanje oko 50 sporazuma o realizaciji projekata radi povećanja turskih investicija u Bosni i Hercegovini, naročito u segmentu razvoja malih i srednjih poduzeća.

To je danas u Sarajevu izjavio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ističući da uz predsjednika Erdogana, sutra u BiH dolaze najuspješniji turski biznismeni, od kojih očekuje da naprave dobar posao u smislu njihovog investiranja na području BiH ili da bh. firmama omoguće ulazak na golemo tursko tržište.

– To je najbitniji dio ove posjete. Turska itekako može pomoći BiH da izađe iz ekonomskog zastoja – naglasio je Izetbegović.

Osim sa članovima Predsjedništva BiH, planirano je da predsjednik Turske sutra u Sarajevu održi sastanke i s predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem i s predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Teme razgovora, kako je ranije najavljeno iz Ministarstva vanjskih poslova Turske, bit će bilateralni odnosi, mogućnosti jačanja ekonomskih i trgovinskih veza Turske i BiH, povećanje turskih investicija u BiH, evropske i euroatlantske integracije BiH, kao i aktualna dešavanja u regiji.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI