fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JANDROKOVIĆ O POSTUPKU HDZ-ovca: Žao mi je što nije zrelije pristupio razgovoru s tim čovjekom. Razgovarat ćemo s njim!

Autor: dnevno.ba

Gordan Jandroković je komentirao postupak svog stranačkog kolege, HDZ-ovca Žarka Tušeka kojeg je snimio nezavisni vijećnik iz Oroslavlja, Viktor Šimunić kako mu nudi pomoć u kampanji, logistiku, a spominju se i neke funkcije.

“Žao mi je što nije zrelije pristupio razgovoru s tim čovjekom. I sam je rekao da je to karikirano. Izvukli ste citat iz konteksta.

On se nespretno izrazio o poziciji u županijskoj skupštini. I sam je svjestan da je pogriješio i da je to učinio. Razgovarat ćemo s njim. Vidjet ćemo što će reći Uskok. Moje je mišljenje da nije imao namjeru korupcije. Po meni je razgovarao s nekim s kim nije trebao razgovarati”, rekao je Gordan Jandroković.

Podsjećamo, Uskok je u utorak potvrdio da je pozvao orloslavskog nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića da “dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja” o snimljenom razgovoru s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavlja, koji je snimio razgovor u kojem mu Tušek u zamjenu za podržavanje HDZ-ove platforme na lokalnim izborima nudi pomoć u financiranju kampanje, kao i mogućnost postavljanja na određene položaje nakon izbora.

I dok Tušek tvrdi da je riječ o pokušaju njegove diskreditacije, Šimunić je kazao da je snimku sastanka s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom, koju će predati Uskoku, napravio i objavio u interesu javnosti.

“Ovo sam napravio u javnom interesu, da se počne mijenjati ovaj loš, korumpirani sustav, da bude jednog dana mojim nećacima, našoj djeci bolje“, rekao je Šimunić. Ponovio je da je sastanak organizirao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak u njegovoj kleti.

Tušekov odvjetnik Vladimir Terešak najavio je mogućnost podnošenja kaznene prijave protiv Šimunića i novinara zbog neovlaštenog snimanja razgovora i objavljivanja snimke u javnosti.

Premijer Andrej Plenković je u izjavi rekao da je riječ o gruboj Tušekovoj političkoj pogrešci. “Ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja. U svakom slučaju – politička greška koja se nije smjela dogoditi”, rekao je Plenković.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});