fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Je li Bakir Izetbegović ponosan i na klanja “Crnih labudova” u Grabovici?

Autor: Dnevno.ba

OLOVO - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je izvještajnoj skupštini Udruženja boraca "Crni labudovi" koja je održana u Olovu, priopćeno je iz Ureda ministra Bukvarevića.

Među gostima bili su i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine FBiH Bakir Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

Izetbegović je ovom prilikom zahvalio pripadnicima “Crnih labudova” za sve što su činili u ratu ali i miru te istakao da je “ponosan što je poznavao i poznaje ove hrabre momke koji nikada nisu izdali domovinu”.

Ovom prilikom želimo javno priupitati Bakira Izetbegovića: Jeste li ponosni i na klanja “Crnih labudova” što su ih primjerice počinili nad Hrvatima sela Grabovica?

Obraćajući se suborcima, ministar Bukvarević je čestitao na svim naporima koje ulažu da sačuvaju istinu od zaborava i prenesu na generacije koje dolaze.

Naravno, ni on riječi nije izustio o Grabovici.

Predsjednik udruženja Avdo Subašić je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji dosadašnjih projekata te najavio neke od značajnih aktivnosti u narednom periodu. Posebno se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u BiH kazavši da nitko nema prava dijeliti BiH jer je ona natopljena šehidskom krvlju i krvlju boraca koji su je branili bez bilo kakvog interesa, navodi se u njihovom priopćenju.

Podsjetili su i na riječi prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića da “Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svjetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada. To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde. To je bio naš san o Bosni i samo takva Bosna može da postoji i opstane”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});